Şase premii decernate ieri la Festivalul Naţional de poezie „Octavian Goga”

Şase premii decernate ieri la Festivalul Naţional de poezie „Octavian Goga”
Juriul concursului naţional de poezie „Octavian Goga”, desfăşurat ieri la muzeul care poartă numle poetului, din Ciucea, a acordat un număr de şase premii, pentru tot atâtea manuscrise din cele peste 60 intrate în concurs.
Ada Aitonean, din Turda, a obţinut Premiul revistei Tribuna, în timp ce Ştefan Alexandru Ciobanuâ, Daniel D. Marin (ambii din Bucureşti), Adrian George Matus (Satu Mare), Alexandru Ovidiu Vintilă (Suceava) şi Vlad Sibechi (Fălticeni) au obţinut Premiul pentru poezie.

Juriul a fot fpormat din Victor Cubleşan, Petru Poantă şi Ioan Pavel Azap.

Festivalul este unul tradioţional, reper al evenimentelor culturale clujene din fiecare toamnă, precizează conducerea Uniunii Scrtiitorilor din Româînia, filiala Cluj, într-un comunicat transmis presei.

Decernarea premiilor a fot urmată de vizitarea expoziţiei permanente. Un moment muzical şi vernisajul unei expoziţii de pictură cu lucrări realizate de cursanţi din cadrul Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda”.

Ulterior, membrii ai Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj-Napoca, au susţinut un recital de poezie, preesă şi eseu, cu genericul „Interferenţe Goga-Ady”. Lectura publică face parte din proiectul filialei clujene, „Scriitorul în cetate”. Întâlnirea a fost moderată de preşedintele filialei, Irina Pertraş.


În încheierea festivalului, scriitorul Alexandru Jurcan şi trupa „Asentiment”, formată din elevi ai liceului „Octavian Goga” din Huedin au susţinut un spectacol dedicat poetului.


Comenteaza