Aşezământ destinat ocrotirii copiilor orfani, la Floreşti. Piatra de temlie va fi pusă mâine

Aşezământ destinat ocrotirii copiilor orfani, la Floreşti. Piatra de temlie va fi pusă mâine
Un aşezământ social, "Sfântul Onufrie", adresat copiilor lipsiţi temporar sau definitiv de ocrotirea părinţilor va fi construit în curând în comuna clujeană Floreşti, fiind găzduit de mănăstirea din localitate. Piatra de temelie va fi pusă astăzi, de mitropolitul Andrei, care va sfinţi şi terenul pe care va fi amenajat centrul.

Proiectul a fost iniţiat în urmă cu mulţi ani de fostul mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania, care a menţionat de la începerea construcţiei mănăstirii, în 1994, că aici urmează să funcţioneze şi un punct important de asisteţă socială.

Demeresurile de constituire a asociaţiei "Sfântul Onufrie", care va derula proiectul, au început după hramul mănăstirii din 2012, cu binecuvântarea mitropolitului Andrei, se arată într-un comunicat de presă transmi de organizaţie.

Mâine, miercuri, mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei va oficia slujba de punere a pietrei de temelie, respectiv de sfinţire a terenului pe care va fi amenajat aşezământul social.

"Imediat după sfinţire vor putea începe lucrările de construcţie ale Aşezământului mai sus amintit, care va cuprinde în principal 4 case de tip familial organizate în aşa fel încât să poată găzdui fiecare, câte un număr de maxim 10 copii, conform reglementărilor în vigoare privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi o clădire administrativă", se arată în comunicatul transmis de asociaţie.

 

Comenteaza