Atelier cu Rachel Warr, regizor și scenarist din Londra, la "Puck"

Atelier cu Rachel Warr, regizor și scenarist din Londra, la "Puck"

Artiștii Teatrului „Puck" marchează atât Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, cât și și Ziua Marionetei prin organizarea atelierului „Writing for Puppetry", susținut de Rachel Warr, regizor și scenarist din Londra. Prima întâlnire va avea loc miercuri, 20 martie 2019, de la ora 17.00, în sala de spectacole.

Atelierul Writing for Puppetry va fi susținut de Rachel Warr în perioada 20 – 29 martie 2019 și este, practic, un atelier de formare profesională care le este adresat cu precădere actorilor. La acțiunea din 21 martie, de la ora 14, evenimentul va fi deschis celor interesați, care vor putea asista la desfășurarea atelierului. Tema principală va fi structura adaptării scenice în teatrul de păpuși. Printre subtemele dezvoltate în cadrul întâlnirilor se numără:  elaborarea unui scenariu pentru teatrul de păpuși și dezvoltarea creativă a ideilor; structura narativă în teatrul de păpuși; adaptare scenică și identificarea de perspective noi; păpușa – instrument/mijloc de expresie; peisaje imaginare și peisajul obiect; despre arta păpușeriei în Marea Britanie.  Rachel Warr este directorul artistic al companiei Dotted Line Theatre, UK, și susține ateliere în cadrul companiei Little Angel, UK.  Atelierul se va desfășura în limba engleză, cu traducere simultană.

În acest an, cei de la Uniunea Mondială a Marionetiștilor atrag atenția că trăim într-o lume a tehnologiei și a schimbării care oferă artei păpușarilor și Uniunii Internaționale a Marionetiștilor oportunități majore: să intre în contact cu alte tipuri de public, să se folosească de păpuși în moduri prin care se pot spune povești într-o manieră mai vie, să creeze și să vină cu modele de distribuție și platforme noi pentru a-și face munca vizibilă.

„Ce ne atrage spre această formă de artă, căreia îi dăm noi înșine viață? Este faptul că un obiect inanimat prinde viață, prin urmare capacitatea de a rosti cuvinte într-un fel în care niciun actor uman nu ar putea sau nu ar avea permisiunea să le rostească, ori este faptul că ne vedem creatori care manipulează obiectul creației? În oricare din aceste situații, marionete de pretutindeni au exprimat, au dat viață, s-au luptat, au iubit și au legat multe din amintirile noastre de prezentul nostru. Învățăm noua generație despre cât este de important să prețuim valorile și tradițiile trecutului, fiind în același timp în mod constant deschiși ideilor noi", arată  Dadi D. Pudumjee, Președintele Uniunii Mondiale a Marionetiștilor, în mesajul lansat cu acest prilej.

Comenteaza