Atelier de arhitectură internaţional pentru amenajarea Parcului Est

Atelier de arhitectură internaţional pentru amenajarea Parcului Est
Studenţi şi specialişti în arhitectură din Zwolle, Budapesta, Chişinău, Hamburg şi Cluj vor participa, în perioada 3-10 mai, la un atelier în cadrul căruia se vor face propuneri de amenajare a Parcului Est / Între Lacuri.

 

Atelierul îşi propune continuarea studiului „Celălalt Cluj" - desfăşurat în februarie 2014, cu sprijinul Federaţiei Share şi în pregătirea Capitalei Europene a Tineretului - prin abordarea mai detaliată a unor porţiuni ale viitorului parc. Prin intervenţii punctuale în teren, se doreşte o mai bună deschidere a zonei pentru publicul larg şi evidenţierea calităţilor şi a potenţialului acestui loc.

Amenajări simple, reversibile, pot încuraja vizitarea, descoperirea şi utilizarea zonei în perioada premergătoare amenajării parcului. Cunoaşterea şi aprecierea publică a valorii acestui loc estevăzută ca un pas important spre realizarea parcului şi, deci, ca scop principal al atelierului.

Evenimentul va fi compus din două etape: cea de proiectare (3 zile) şi cea de realizare în teren (5 zile). Lucrul se va desfăşura în echipe de studenţi, grupate pentru fiecare amplasament, de preferinţă mixte (internaţionale). Echipele vor fi asistate de îndrumători (pe durata atelierului) şi eventual de consultanţi tehnici externi (ocazional, în funcţie de necesităţi).

Zilele Arhitecturii (ZA), manifestare bianuală a studenţilor arhitecţi din Cluj, se va desfăşura în perioada imediat următoare atelierului (11-17 mai). Calitatea de Capitală Europeană a Tineretului, de care oraşul se bucură în 2015, conferă acestei ediţii a ZA o importanţă aparte.

Una dintre atracţiile prevăzute de organizatori, Scena verde - o platformă plutitoare pentru evenimente, realizată din materiale reciclate pe Lacul 1 - este văzută ca oportunitate suplimentară pentru activarea altor suprafeţe ale zonei Între lacuri. Extinderea punctelor de atracţie şi a activităţilor din jurul Scenei verzi către interiorul arealului lacurilor este un scop secundar al atelierului.

Mai multe detalii AICI. 

Comenteaza