Ateliere de mimă şi dans, concerte, dialog cu actorii şi un film cu spectatorii, în noapte, la Teatrul Naţional din Cluj

Ateliere de mimă şi dans, concerte, dialog cu actorii şi un film cu spectatorii, în noapte, la Teatrul Naţional din Cluj
Cea de-a patra ediţie a evenimentului anual "Noaptea porţilor deschise la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca" va avea loc în data de 17 decembrie, între orele 18:00 şi 01:00. Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Programul va conţine un concert susţinut de Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu şi Cristian Rigman, prin care va fi lansat albumul "Cântece de iarnă", prezentat de poetul Ion Mureşan, şi un concert al grupului Iza din Maramureş.

Actorul Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Dragoş Pop invită publicul, în închiderea evenimentului, la un nou spectacol de stand-up comedy, "Îţi promit că...". „Conform H.G. 24/17/2015 se iniţiază şi realizează tronsonul «Îţi promit că», cu valoare distracţională mărită pe ambele sensuri sub forma garantată de stand-up comedy, show încadrat funcţional la capitolul 1) - corecţie socială, aliniatul 2) - valoarea pieţei, în cuantum de 60 min. Singurele derogări admise sunt cele echilibrat bahice, conform legilor în vigoare", spune actorul. 

Un eveniment creat special pentru această noapte va fi proiecţia în premieră a peliculei "Cabina de film", un proiect cu şi despre spectatorii teatrului. Interviurile care stau la baza filmului au fost realizate în cadrul "Zilei porţilor deschise de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca", la ediţia din 27 martie. Cei care au vizitat teatrul în acea zi au fost invitaţi să intre în cabina instituţiei de cultură şi să răspundă unor întrebări, în faţa camerei de filmat. 63 de participanţi, la număr.

"Scopul principal al experimentului a fost de a ne apropia de spectatori, prin invitaţia de a împărtăşi cu noi gândurile, sentimentele şi emoţiile lor, dar şi de a avea o mărturie a acestei întâlniri, pe care acum o împărtăşim cu dumneavoastră", se arată într-un comunicat remis presei.

Şi de această dată, spectatorii vor avea ocazia să discute cu actorii teatrului, în cadrul unei Sesiuni de întrebări şi răspunsuri. În cadrul acestei ediţii, actorii care vor răspunde întrebărilor celor din sală sunt Irina Wintze, Angelica Nicoară, Radu Lărgeanu şi Matei Rotaru.

Noaptea va găzdui, de asemenea, o serie de ateliere la care vizitatorii pot participa. Atelierul de Vals şi Swing, susţinut de Dina Pop, îi va invita pe spectatori să danseze pe scena mare a teatrului. Dina Pop este profesor coregraf la Napoca Dance Westies, fiind şi unul dintre cofondatorii Asociaţiei Sportive Napoca Dance.

Atelierul Mim versus Clown va avea loc pe data de 17 decembrie, între orele 16:00 - 19:00, iar accesul se face pe bază de înscriere, în limita a 20 de locuri disponibile. Rezultatele acestui atelier vor fi, apoi, prezentate publicului pe scena mare. Atelierul este condus de Silvius Iorga şi Tudor Lucanu; acompaniament muzical live: Mihnea Blidariu.

„Am ales această formulă de mim vs. clovn pentru atelierul nostru fiindcă speciile teatrale ale mimului şi clovnului sunt foarte apropiate şi asemănătoare din punctul de vedere al construcţiei, ele fiind odraslele commediei dell'arte, mai cu seamă ale lui Arlecchino şi pentru că se află în aceeaşi zonă de umor şi de exprimare a acestuia. Participanţii vor putea experimenta, astfel, două modalităţi de expresie, în cadrul atelierului, urmând ca ulterior să prezinte cele mai reuşite momente pe scena mare a teatrului, în faţa spectatorilor", explică Silvius Iorga. 

Animart - Teatrul obiectelor, teatrul de hârtie - atelier condus de Filip Odangiu, atelier care îşi propune să trezească în participanţi curiozitatea şi atenţia pentru obiectele care-i înconjoară, pentru materiale aparent neînsemnate care au un potential expresiv nelimitat. Lucrând concret, publicul va afla că „teatrul obiectelor", al materialelor fizice, serveşte, de fapt, drept trambulină pentru un teatru mult mai spectaculos, cel din mintea spectatorului. Teatrul obiectelor este, de fapt, teatrul imaginaţiei eliberate.

Constelaţii de hârtie - atelier de desen cu Paul Mureşan, un tânăr artist premiat pentru filmele sale de animaţie, care propune un atelier de desen în pastel. Atelierul va consta în predarea şi învăţarea acestei tehnici, prin desene pe tema „ceruri înstelate". Vârsta minimă de participare este de 16 ani. 

Evenimentul va include, de asemenea, un concurs Theatre Trivia şi va găzdui un Târg de Crăciun cu obiecte realizate de copii cu dizabilităţi, prin Asociaţia Derzelas, Decoraţiuni de Crăciun şi bijuterii hand-made, prin Oranjerie, şi caricaturi la cerere realizate de „Caricaturi la Cornet". Ca în fiecare an, Cafeneaua Doamna T, Librăria Bookstory şi Librăria Teatrului Naţional Cluj-Napoca vor fi prezente pe toată durata evenimentului.

PROGRAM


Scena mare


18:00-20:00
VALS şi SWING - Atelier de dans, susţinut de Dina Pop

20:00-20:20
MIM versus CLOVN - DEMONSTRAŢIE cu participanţii la atelierul condus de Silvius Iorga şi Tudor de Lucanu, sound track şi acompaniament muzical live: Mihnea Blidariu.

20:30-20:55
CABINA DE FILM - proiecţie de film în premieră

21:00-21:50
SESIUNE DE ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI cu actorii Teatrului Naţional Cluj-Napoca: Irina Wintze, Angelica Nicoară, Radu Lărgeanu, Matei Rotaru.

22:00-22:50
Concert: Grupul Iza din Maramureş

23:00-23:50
Lansare de disc: CÂNTECE DE IARNĂ - prezintă Ion Mureşan
CONCERT cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu, Cristian Rigman

00:00-01:00
ÎȚI PROMIT CĂ... - Stand-up comedy cu Dragoş Pop

Foaier, rang II

18:00-20:00
ANIMART - TEATRUL OBIECTELOR, TEATRUL DE HÂRTIE - atelier condus de Filip Odangiu

18:00 - 20:00
CONSTELAȚII DE HÂRTIE - atelier de desen susţinut de Paul Mureşan

Rotondă

20:00-22:00
THEATRE TRIVIA - concurs pe echipe, pe bază de încriere.
Echipele, formate din minim 2 şi maxim 6 persoane, se pot înscrie la adresa trivia@teatrulnationalcluj.ro, până la data de 15 decembrie, inclusiv.

Pe toată durata evenimentului (18:00-01:00):

Foaier parter

- Librăria BOOKSTORY şi Librăria Teatrului Naţional Cluj-Napoca

Foaier rang II (in zona barului)

- TÂRG DE CRĂCIUN cu obiecte realizate de copii cu dizabilităţi (Asociaţia Derzelas)
- Decoraţiuni de Crăciun şi bijuterii hand-made (Oranjerie)

Foaier rang II (bar)

Caricaturi la cerere realizate de Caricaturi la Cornet

Foaier, rotondă

Cafeneaua Doamna T

Comenteaza