Aventuri în 14 ţări şi 26.000 kilometri într-o carte lansată diseară la Cluj

Aventuri în 14 ţări şi 26.000 kilometri într-o carte lansată diseară la Cluj
Un jurnal de călătorie, scris de unul dintre cei mai apreciaţi fotoreporteri din România, va fi lansat diseară la ora 18.30 la librăria Book Corner din Cluj-Napoca.

Mihai Barbu lansează jurnalul de călătorie „Vând kilometri" după o perioadă în care a înregistrat, „în doar câteva zile", precomenzi pentru aproape 1.000 de exemplare, spun organizatorii lansării de diseară. La evenimentul de diseară, alături de autor, vor participa invitaţii Vasile G. Dâncu - directorul editurii Eikon şi Claudiu Groza - redactor la revista Tribuna şi fost jurnalist la ZIUA de CLUJ.

 

Mihai Barbu este fiul caricaturistului Ion Barbu şi lucrează ca fotoreporter. A publicat în Evenimentul Zilei, a lucrat pentru agenţia de presă Reuters iar în prezent face fotoreportaje pentru cotidianul România Liberă. Cartea vorbeşte despre călătoriile lui Barbu călare pe o motocicletă cu care a parcurs 13 ţări şi 26.000 de kilometri în patru luni.

 

„În 2009, a plecat singur timp de patru luni spre Mongolia, călare pe motocicleta lui, Doyle. Deşi îşi planificase călătoria cu doi ani înainte, Mihai şi-a dat seama înainte să plece că nu i-ar strica nişte bani în plus: 2000 de euro, sumă care i-ar fi asigurat benzina pentru cei 26.000 de kilometri. Aşa se face că Mihai şi-a împărţit drumul în parcele de câte 500 de kilometri şi, în schimbul a 50 de euro pentru fiecare parcelă vândută, le-a oferit cumpărătorilor: povestea şi fotografiile realizate pe bucata respectivă de drum, numele fiecăruia scris pe un abţibild şi lipit pe parbrizul lui Doyle. Bonus: o pietricică de pe fiecare parcelă. În mai puţin de două săptămâni, toţi kilometrii au fost vânduţi şi, odată demarată călătoria, scrisorile personalizate pentru cei 43 de cumpărători au început să curgă pe Mongolia.ro", sună o prezentare a cărţii care va fi lansată diseară.

 

Comenteaza