"Baladă tristă de trompetă", la Cinemateca TIFF

Cea de-a patra săptămână a Cinematecii TIFF aduce, joi, 16 februarie, la Cinema Victoria pelicula "Baladă tristă de trompetă", în regia lui Alex de la Iglesia.

Filmul înfăţişează anul 1937 când Spania este consumată de un brutal război civil. Un Clovn este întrerupt în mijlocul spectacolului pe care îl susţinea pentru a fi recrutat de miliţie. Încă în costumul său, clovnului i se dă o macetă şi este angrenat în luptă, unde masacrează cu mâna lui un întreg pluton.

Javier, fiul clovnului, visează să-i calce pe urme tatălui său, însă e mult prea trist din cauza tragediilor ce l-au înconjurat mereu, fapt care-l califică pentru rolul de Clovn Trist. Îşi găseşte de lucru într-un circ unde se împrieteneşte cu câteva personaje destul de ciudate, printre care şi Clovnul Vesel al circului - Sergio, căruia trebuie să-i suporte ieşirile violente şi glumele umilitoare. Tot aici o întâlneşte pe Natalia, o frumoasă acrobată şi iubita abuzată a lui Sergio.

În fiecare joi seară, de la ora 20.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca vor fi proiectate unele din cele mai importante producţii prezentate la ediţia 2011 a TIFF.

Etichete
Comenteaza