Balul Operei, ziua a doua, livetext pe ziuadecj.ro FOTO

Balul Operei, ziua a doua, livetext pe ziuadecj.ro FOTO
Cea de-a doua zi a Balului Operei va începe la ora 17, în clădirea Operei Naţionale Române din Cluj. Urmăriţi prezentarea LIVETEXT a evenimentului, pe ziuadecj.ro.
Spectacolul, cu genericul „Gala Laureaţilor”, este dedicat tuturor persoanelor care au fost premiate la ediţiile Galei operei organizate până acum.

Reprezentaţia va cuprinde un recital al sopranei Felicisa Filip, precum şi un recital al violonistului Alexandru Tomescu şi al pianistului Toma Popovici.

Alexandru Tomescu va cânta la vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702, care a aparţinut cunoscutului violonist Ion Voicu.

Balul Operei 2011 se desfăşoară în 19-20 februarie la Cluj-Napoca.

Citeşte mai jos prezentarea LIVETEXT a zilei de azi a Balului Operei 2011, în ordine invers cronologică. Vezi aici o galerie foto din prima zi a evenimentului.

19.45 În foaierul Operei clujene persoanele prezente la eveniment pot participa la un cocktail.

19.37 Prezentatorul Rareş Bogdan a anunţat că Balul Operei, ediţia a XVI-a s-a încheiat.

19.34. Recitalul violonistului Alexandru Tomescu şi a pianistului Toma Popovici s-a încheiat, în alauzele audienţei.

19.28. Sala Operei clujene este în picioare şi aplaudă recitalul celor doi artişti. În sală sunt acum aproximativ 500-600 de persoane.

19.06 Aplauze susţinute pentru cei doi artişti: "Să mai veniţi!", a exclamat o persoană prezentă în sală. "Să mai cântăm", a replicat pianistul Toma Popovici, după care cei doi au continuat recitalul.

Recitalul violonistului Alexandru Tomescu şi al pianistului Toma Popovici cuprinde umătorul repertoriu:

Johannes Brahms: „Scherzo în do minor”
Ludwig van Beethoven: „Sonata a V-a - Sonata Primăverii - în Fa major op. 24"
Wolfgang Amadeus Mozart: „Adagio în Mi major”
Sergei Vasilievich Rachmaninoff: „Romanţa şi Vocaliza”
Pyotr Ilyich Tchaikovsky: „Vals-scherzo”

18.20 Începe recitalul violonistului Alexandru Tomescu, acompaniat de pianistul Toma Popovici. Cei doi au fost aplaudaţi îndelung la intrarea pe scenă. „Vă mulţumim foarte mult pentru o primire aşa de călduroasă”, a precizat Alexandru Tomescu.

18.11 Intră pe scenă primarul Sorin Apostu, care i-a felicitat pe „seniorii cetăţii”, „aceşti ambasadori ai Clujului, care indiferent unde s-au aflat nu au încetat să vorbească despre Cluj”.

18.10.„Pe scena aceasta am cântat de când am fost aproape absolventă a Conservatorului şi mi-a atras atenţia asupra faptului că sunt iubită şi aşteptată aici”, a precizat artista.

18.00 „Am sosit aici pentru a înmâna o plachetă şi să fac ce ştiu eu mai bine, să cânt”, a punctat soprana Felicia Filip, după care a început interpretarea melodiei „C’est la vie”. Apoi artista a cânt şi melodia "The show must go on", alta decât cea a formaţiei Queen.

17.53 Premiul "Manifest pentru sănătatea pământului" este acordat profesorului Ştefan Oprea care a contribuit la realizarea staţiunii horticole din Cluj-Napoca. "Întotdeauna am îmbinat plăcutul cu utilul", a precizat profesorul. Premiul i-a fost înmânat de soprana Felicia Filip şi de Cristian Mihăilescu.

17.45. Intră în legătură televizată regizorul Cornel Diaconu şi Lavinia Şandru, care anunţă acordarea şi la Cluj a unui premiu din ciclul "Manifest pentru sănătatea pământului".

17.42 Pe scenă intră şi producătorul Balului Operei, Matei Miko. Acesta anunţă că spectatorii vor avea parte de o intervenţie televizată surpirză.

17.35 Preotul Marius Ciprian Pop, totodată interpret de melodii religioase, dar şi populare, a interepretat o cântare religioasă.

17.28 Rareş Bogdan va prezenta singur cea de-a doua zi a Balului Operei şi a transmis celor prezenţi salutările Melaniei Medeleanu, împreună cu care a prezentat ieri evenimentul.

17.27 A bătut gongul a treia oară. Va începe spectacolul.

17.22 Aproximativ 400 de persoane asistă la spectacolul din această seară. Întrucât la lojele de la rangul II au mai rămas locuri libere, prezentatorul Rareş Bogdan i-a invitat pe cei de la balcon să coboare şi să ia loc în lojele neocupate.

17.13 Între cei care au ajuns deja în sală se numără primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu şi omul de afaceri Ştefan Vuza, preşedintele grupului Serviciile Comerciale Române, sponsorul principal al Balului Operei 2011,

17.11 Se fac ultimele pregătiri pentru începerea spăectacolului dedicat tuturor laureaților de până acum ai Balului Operei, ajuns la ediţia a XVI-a.

17.10. Bună seara și bine v-am găsit la cea de-a doua zi a Balului Operei 2011.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza