Boc, răspuns pentru Untold: "Nu se poate vorbi de discriminare. În locul festivalierilor, aș susține masiv vaccinarea"

Boc, răspuns pentru Untold: "Nu se poate vorbi de discriminare. În locul festivalierilor, aș susține masiv vaccinarea"

Românii pot participa la marile festivaluri, însă numai cei vaccinați anti-Covid, conform noilor reglementări anunțate joi de Guvern. Organizatorul festivalurilor UNTOLD și NEVERSEA, Edi Chereji, a declarat că speră ca autoritățile să le dea voie să participe și celor care au trecut prin boală sau celor care se testează, pentru că altfel, ar fi vorba despre o măsură discriminatorie. Emil Boc, spune că nu poate fi vorba de așa ceva și le cere celor care organizează festivaluri să susțină imunizarea.  

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Măsurile sunt extrem de binevenite. Nu se poate vorbi de discriminare, atâta vreme cât există posibilitatea ca până la un anumit număr și o anumită capacitate să aibă acces toată lumea. După aceea, peste acel număr, se spune foarte clar: doar dacă ești vaccinat. Este o chestiune de siguranță și de sănătate publică și care asigură posibilitatea tuturor de a participa la evenimente, dar în același timp de a ne proteja sănătatea publică prin protejarea sănătății fiecăruia dintre noi”, a declarat vineri, la Digi24, Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, orașul care găzduiește festivalul UNTOLD.

„Avem alternativa vaccinului care ne deschide toate ușile - și externe, și interne. Avem și alternativa testării, care însă nu este atât de facilă ca vaccinul, nici ca beneficii, dar cu siguranță este la îndemână, așa încât e gratuit vaccinul, este aproape 24 de ore din 24 de ore la dispoziție, ne asigură libertatea pe care am avut-o mai devreme, nu văd de ce n-am merge pe această cale”, a arătat Emil Boc.


„Organizatorii marilor festivaluri au dreptate în ceea ce privește predictibilitate, un festival precum UNTOLD nu se organizează cu o lună înainte, dar premierul a venit în întâmpinarea lor și a deschis posibilitatea organizării lor. Acum, trebuie și din partea festivalierilor o campanie masivă de vaccinare, de susținere a vaccinului. Să spună: ai vaccin, intri la festival. După care, evident, se va vedea la ce nivel se va ajunge cu rata de vaccinare și se va putea discuta dacă este vorba și despre o altă alternativă”, a punctat edilul.

Pe de altă parte, Emil Boc nu exclude ca ulterior autoritățile să accepte și alte modalități de participare la festivaluri. El a mai spus că municipiul pe care îl conduce se apropie de 50 la sută rată de vaccinare, iar festivalul UNTOLD se va ține cel mai probabil în august sau septembrie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza