Bombă la o catedrală catolică din Filipine

Bombă la o catedrală catolică din Filipine

Violenţa nu este o cale de acceptat în rezolvarea problemelor, a reafirmat Papa Benedict al XVI-lea, condamnând un atac recent cu bombe din Filipine. Cel puţin cinci persoane au murit şi alte zeci au fost rănite când o bombă improvizată a fost explodată lângă Catedrala Neprihănitei Zămisliri din Cotabato, în timp ce Arhiepiscopul Orlando Quevedo celebra Liturghia duminicală, în 5 iulie a.c.

 

“Rugându-mă lui Dumnezeu pentru victimele acestui act inuman, ridic vocea pentru a condamna încă o dată recurgerea la violenţă, care nu constituie niciodată o cale demnă de rezolvare a problemelor”, a spus Sfântul Părinte după ce s-a rugat cu mulţumea adunată în Piaţa San Pietro. Arhiepiscopul Quevedo, vorbind despre atac, l-a descris ca “nu doar o crimă, ci un sacrilegiu. Să ne rugăm pentru convertirea atacatorilor. Violenţa nu conduce nicăieri”.

 

Printre morţi se află şi un copil de trei ani. De asemenea, au fost răniţi şase soldaţi aflaţi într-o maşină care trecea pe lângă catedrală. Bomba a fost declanşată prin intermediul unui telefon mobil. Armata a pornit investigaţiile şi presupune că în spatele atentatului s-ar afla Frontul de Eliberare Islamică Moro, o grupare separatistă cu 12.000 de membri, care luptă pentru o mai mare autonomie a regiunii. Un purtător de cuvânt al Frontului a negat responsabilitatea pentru atac. Pe de altă parte, experţii vorbesc despre tehnici ale armatei de “semănare a tensiunii”, pentru ca astfel să continue să primească bani pentru lupta împotriva gherilelor.

 

(catholica.ro)

 

Comenteaza