Bookfest revine: aduce 10.000 de volume, experimente de fizică şi teatru de păpuşi

Bookfest revine: aduce 10.000 de volume, experimente de fizică şi teatru de păpuşi
Cea de-a patra ediție a salonului de carte Bookfest revine la Cluj-Napoca între 24 și 27 septembrie, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central „Simion Bărnuţiu”.

În cele patru zile de desfăşurare ale evenimentului iubitorii de lectură vor avea ocazia să descopere ultimele oferte ale celor mai mari edituri din ţară, dar se vor putea întâlni şi cu autori consacraţi alături de ultimele lor apariţii editoriale.

În premieră, studenții și profesorii Facultății de Fizică a Universității „Babeș-Bolyai" vor veni la Bookfest pe 25 septembrie pentru a prezenta publicului de toate vârstele unele dintre cele mai spectaculoase experimente de fizică, pentru a serba și în acest an Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment dedicat popularizării ştiinţei şi învăţării într-un mod cât mai plăcut.

Pe lângă numeroasele cărți la prețuri reduse care li se adresează, copiii au și un alt motiv de bucurie la a patra ediție a Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca: spectacole gratuite oferite de Teatrul de Păpuşi Puck, atât în limba română, cât și în cea maghiară.

Evenimentele editoriale vor fi concentrate sâmbătă, 26 septembrie, când medicul nutruționist Mihaela Bilic și editura Curtea Veche vor lansa cel mai proaspăt volum, intitulat „Sănătatea are gust. Ghid de slăbit". Cartea oferă o metodă originală de a scăpa de obsesia dietelor și a kilogramelor în plus: psihonutriția, un model echilibrat de a ne gestiona propria viață și alimentația.

Tot în aceeași zi, editura Humanitas va lansa cartea „Horea în grumaz. Înger păzitor şi ispită", proaspăt ieșită de sub tipar, scrisă de Grigore Leșe, iar neobositul căutător al autenticelor valori populare se va afla în fața publicului clujean pentru a-și încânta admiratorii.

Tânărul cercetător Alexandru Muraru își va prezenta volumul „Cum supraviețuiește monarhia într-o republică?", apărut tot la editura Curtea Veche Publishing, carte ce analizează tranziția de după 1989 din perspectiva regalității, cu o privire obiectivă care lasă cititorului ocazia de a decide dacă întrebarea din titlu este valabilă și în ce măsură se aplică în prezent.

Cititorii vor avea ocazia de a se întâlni și cu scriitorul Radu Paraschivescu, care vine să discute despre volumul „Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecție de perle românești", bestseller Bookfest iunie 2015. De asemenea, autorul va citi în premieră dintr-o nouă carte, aflată în pregătire la editura Humanitas.

Vizitatorii Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca sunt așteptați cu o ofertă de circa 10.000 de volume la cele mai bune prețuri și din cele mai variate domenii. Vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din țară, precum Humanitas, Curtea Veche Publishing, Polirom, Rao, Nemira, Herald, Litera, dar și distribuitori precum Okian (reprezentanți Pearson-Longman în România).

Salonul de carte Bookfest va fi deschis publicului larg zilnic între 10:00 şi 20:00, iar accesul va fi gratuit la toate evenimentele.

Târgul este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România.

Comenteaza