Buget de 7.3 milioane lei, în 2016, pentru "cultură, recreere şi religie" la Cluj. Cele mai mari investiţii

Buget de 7.3 milioane lei, în 2016, pentru
Conform proiectului de buget pentru 2016, aflat în consultare publică pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, pentru "cultură, recreere şi religie" sunt alocaţi 7.3 milioane lei, din care suma de 685.000 lei vizează proiecte în desfăşurare, 2.6 milioane lei investiţii noi şi 3.9 milioane lei alte cheltuieli de investiţii.

Cele mai mari bugete creditate pentru "noi investiţii", la acest capitol, vizează în 2016"îmbunătățirea calității mediului prin înființarea/modernizarea de parcuri, sisteme de irigații, piste role" - 1 milion lei şi realizarea "Complexului de agrement baza sportivă din Gheorgheni, cartodrom" - 1 milion de lei.

Pe lista de proiecte noi se mai află şi modernizarea clădirii Casei de Cultură a Studenţilor, realizarea de obeliscuri/indicatoare turistice la intrările în oraş sau de plăci/monumente dedicate oraşelor înfrăţite municipiului. 

În ceea ce priveşte "alte cheltuieli", cea mai mare sumă propusă este alocată realizării "Studiului de Fezabilitate și Proiectului Tehnic pentru construirea Centrului Cultural Transilvania, clădirea Filarmonicii" - 2,4 milioane lei.

Pe parcursul acestui an, municipalitatea mai ia în calcul un concurs de soluţii reabilitarea Turnului Pompierilor, un altul pentru amenajarea Muzeului de Speologie "Emil Racoviţă", dotări pentru Casa Municipală de Cultură şi pentru Serviciul Public Pentru Administrare Obiective Culturale şi Sportive. 

Valoarea bugetului general al municipiului pentru 2016 este de 1.116.388.238 lei, din care bugetul de funcționare reprezintă 767.953.238 lei, respectiv, bugetul de dezvoltare 348.435.000 lei.

Etapa consultării publice pe acest proiect se încheie în data de 22 ianuarie 2016. 

Citeşte şi BUGETUL CLUJULUI. Bani pentru troleibuze, pentru un parking nou şi aquapark

Comenteaza