Camera iubirii: expoziţie feminină, plină de sensibilitate

Camera iubirii: expoziţie feminină, plină de sensibilitate
Pasionaţii de frumos pot vizita începând de astăzi expoziţia "Camera iubirii /Amor” a artistei Anca Badea. Lucrările sunt expuse în incinta Atelier 4.

Proiectul abordează tematica iubirii dintr-o perspectivă pur feminină, marcată de sensibilitate şi rafinament. Picturile artistei surprind cupluri de îndrăgostiţi şi prezenţe feminine în ipostaze de zi cu zi, în momente intime încărcate de mister şi tandreţe.

"Atmosfera calmă invită privitorul să pătrundă într-un univers al seducţiei, în care lucrurile sunt doar sugerate, iar gesturile şi obiectele devin simple sugestii în jocul seductiei. Detaliile dobândesc valoare simbolică, mobilierul, draperiile, prezenţa hainelor sau a pantofilor, culorile şi materialele, toate ascund semnificaţii tainice", afirmă organizatorii. 

În viziunea Ancăi Badea, iubirea, împreună cu visele, credința și arta, oferă omului un refugiu împotriva cruzimii existenței istorice, conferind vieții starea de grație a transcenderii. Prin iubire, omul se împlinește și devine "complet" la modul plenar.

Atelier 4 este un spațiu de artă contemporană independent situat în zona centrală a Clujului, pe strada Eroilor nr. 34. Acest spațiu a fost conceput ca un atelier de pictură, dar totodată și ca spațiu de expunere a tinerilor artiști emergenți. 

 

Comenteaza