Când jazz-ul new-yorkez întâlneşte doina transilvană

Când jazz-ul new-yorkez întâlneşte doina transilvană
Pianistul de origine română Lucian Ban și violistul american nominalizat la premiile Grammy Mat Maneri vor susţine un concert inedit la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca.

În data de 5 noiembrie clujenii vor avea parte de o seară de jazz contemporan, în care spiritul jazz-ului new yorkez se întrepătrunde cu ethos-ul est-european și cu doina transilvană, iar blues-ul îi întâlnește pe Enescu și Bartok.

Mat Maneri este cunoscut ca unul dintre cei mai înzestrați improvizatori din jazz-ul contemporan. Duetul Ban - Maneri a început colaborarea în 2009, cu albumul „Enescu Re-imagined". Lucian Ban a fost nominalizat în 2005 și 2006 la titlul de „Best European Jazz Musician", iar Mat Maneri a fost nominalizat la premiul Grammy.

Cei doi artişti, având în spate ani buni de experienţe artistice în diferite configuraţii şi stiluri, au optat, pentru concertul de la Cluj-Napoca, pentru sunetul cameral. Biletele vor costa 20 de lei și vor putea fi cumpărate de la Muzeul Etnografic. Concertul va fi prezentat de Virgil Mihaiu. Transylvanian Concert va începe la ora 20:00. 

Comenteaza