Când vor avea loc Zilele Clujului 2024. Buget de 1.3 milioane lei

Când vor avea loc Zilele Clujului 2024. Buget de 1.3 milioane lei

Zilele Clujului 2024 vor avea loc între 30 mai - 2 iunie. Bugetul alocat este de 1.3 milioane lei, bani de la bugetul local.

„Cluj-Napoca e cunoscut internațional ca un important centru academic, universitar, economic, cultural, științific, sportiv și religios în plină dezvoltare și un exemplu de conviețuire și dinamică urbană. Mai mult decât atât, conform unui barometru cultural realizat periodic de către Institutul Național de Cercetare și Formare Culturală, după Capitală, Cluj-Napoca este orașul din România cu cea mai mare vitalitate culturală. Peste 1.500 de evenimente culturale și cele aproximativ 100 de festivaluri – de variate dimensiuni, multe dintre ele cu recunoaștere internațională la nivel cultural, artistic, turistic și nu numai – contribuie anual la creșterea vizibilității internaționale a orașului și la creșterea numărului de turiști. Creativ și vibrant, festivalul scrie începând din 2011 o altfel de poveste în orașul din inima Transilvaniei, reușind să ofere un context propice prin care comunitatea să fie conectată. Ca urmare a unei consultări publice cu cetățenii, s-a stabilit organizarea Zilelor Clujului în luna mai a fiecărui an. Prima ediție a avut loc în 2011, iar Zilele Clujului a devenit un eveniment de referință pentru comunitatea clujeană și un exemplu de bună practică pentru alte municipii din România”, arată municipalitatea.

Cea de-a XI-a ediție a Zilelor Clujului a insemnat peste 100 de activități în 40 de locuri din oraș si peste 300.000 de oameni în cele 4 zile de festival. Primăria a alocat suma de 1.150.000 lei de la bugetul local pe anul 2023 pentru organizarea Zilelor Clujului.

Anul trecut, pe scena din Piața Unirii au urcat Compact, Andra și Carla’s Dreams. 

Etichete
Comenteaza