Carlos Caceres: Tangoul are origini negre

Carlos Caceres: Tangoul are origini negre
Renumitul interpret de tango şi jazz, Carlos Caceres, a făcut o incursiune în istoria muzicală a tangoului, în avanpremiera concertului pe care îl va susţine în această seară, la Cluj.

Tango are trei elemente de bază specifice: congo tango- genul care a apărut în insulele Caraibe, milonga din Brazilia şi componenta locală din Bueons Aires- Montevideo.

"Noi de zece ani de când am înfiinţat grupul încercăm să ne apropiem de rădăcinile autentice ale tangoului", a explicat Caceres în cadrul unei conferinţe de presă. "Tangoul are rădăcini negre", a subliniat artistul conform căruia, acum mai multe secole muzica de tango era răspândită între populaţia de culoare din Caraibe după care a ajuns şi în Europa.

Muzicianul a specificat că el a studiat mai întâi tango şi apoi jazz, iar ceea ce face nu este fusion ci scoaterea în evidenţă a componentelor comune ale celor două genuri muzicale.

Alături de Caceres, la Cluj vor concerta astă seară, de la ora 20, la Opera Maghiară şi alţi doi artişti sub genericul Negro Tango Trio.

Spectacolul prefaţaează Festivalul Internaţional de Jazz Transilvania, ce va fi organizat în luna noiembrie de asociaţia Cetatea Albă.

 

Comenteaza