“Carmen” a scos clujenii în piaţă

“Carmen” a scos clujenii în piaţă
Transmisia în direct a operei “Carmen” de Georges Bizet, derulată vineri seara în Piaţa Unirii de la Palatul Artelor din Valencia, a stârnit atenţia câtorva sute de clujeni.

Fani ai operei, muzicieni de la Filarmonică sau Operele locale, studenţi ai Academiei de Muzică, dar şi simpli curioşi au asistat la această manifestare în premieră clujeană.

 

Evenimentul, organizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Electrogrup S.A., a făcut parte din proiectul paneuropean “Viva Europa 2010”, la care au luat parte 43 de oraşe din 16 ţări europene. Manifestarea se desfăşoară sub egida Anului European pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale. Transmisia a fost urmărită în România la Cluj, Bucureşti, Braşov, Timişoara, Piteşti şi Caransebeş.

 

Spectacolul cu “Carmen” de Bizet s-a jucat la Palatul Artelor “Regina Sofia” din Valencia, sub conducerea muzicală a faimosului dirijor Zubin Mehta şi în versiunea de scenă a cunoscutului cineast spaniol Carlos Saura. Printre interpreţi s-au aflat mezzosoprana letonă Elina Garanca, recent debutată la Metropolitan Opera din New York, şi tenorul argentinian Marcelo Alvarez. Spectacolul a avut culoare şi pregnanţă, în ciuda discrepanţei dintre costumele “clasice” şi decorul cubist-constructivist.

 

Spectatorii clujeni au gustat opera transmisă în premieră la Cluj, în pofida rafalelor de ploaie de după prima pauză. Cu umbrelele desfăcute, aşezaţi pe scaune sau pe băncile Pieţei Unirii, ei au privit cu plăcere şi entuziasm reprezentaţia de la Valencia.

Comenteaza