Carte despre Richelieu, prefaţată de directorul SRI, lansată la Gaudeamus

Carte despre Richelieu, prefaţată de directorul SRI, lansată la Gaudeamus
Un volum despre personalitatea Cardinalului Richelieu, îngrijit şi prefaţată de directorul SRI, clujeanul George Cristian Marior, a fost lansat astăzi la târgul internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură de la Bucureşti.

Volumul lansat astăzi în capitală este o monografie istorică "Eminenţa Sa Cardinalul Richelieu şi ascensiunea Franţei", semantă de Jean-Vincent Blanchard. Cartea a fost îngrijită şi de George Cristian Maior şi face parte dintr-o serie de volume dedicate unor personalităţi istorice, editate de editura clujeană Eikon, sub coordonarea directorului SRI.

Maior a prezentat volumul dedicat cardinalului Richelieu alături de sociologul Vasile Sebastian Dâncu, la eveniment fiind prezenţi numeroşi oameni de cultură, oameni politici, profesori, studenţi.

Un prim volum din seria respectivă, despre Otto von Bismarck a fost lansat la târgul Bookfest, iar un altul, următoarea carte fiind dedicată lui Machiavelli.

"Sunt monografii istorice, de ultimă oră, scrise de mari istorici din Occident, cu prefaţa în limba română. Seria de volume nu are un nume, ci e dedicată unor personalităţi care au construit istoria, fiind gândită de Cristian Maior, care contextualizează alegerile făcute în funcţie de realităţile româneşti", a precizat Vasile G. Dâncu, unul din cei doi asociaţi ai editurii Eikon.

Târgul Gaudeamus - Carte de Învăţătură 2012 se desfăşoară între 21-25 noiembrie la pavilionul Romexpo din Bucureşti.

George Cristian Maior s-a născut la Cluj. Este de profesie jurist, totodată diplomat şi om politic,  membru PSD. Ocupă funcţia de director al SRI din 2006.

 

Comenteaza