Ce te aşteaptă în acest an la Balul Operei VIDEO

Ce te aşteaptă în acest an la Balul Operei VIDEO
Ediţia din acest an a Balului Operei, care are loc peste o lună la Cluj, va include pentru prima dată un spaţiu de bal unde va fi folosită întreaga suprafaţă a scenei - inclusiv culisele.

Organizatorul Balului Operei, ce are loc în fiecare an la Cluj de aproape 20 de ani, a detaliat azi într-o conferinţă de presă ce va cuprinde ediţia din acest an: ca de obicei în ultimii ani prima seară va fi deschisă la ora 18 cu un spectacol de lasere, care înlocuieşte focurile de artificii din anii trecuţi. „Va fi un gong vizual de începere a Balului", spune organizatorul Matei Miko. Pentru că unul dintre cei care au făcut parte din comitetul de organizare al ultimilor ani, Cătălin Mustaţă, a murit, acesta va fi omagiat cu lansarea unui volum în prima seară, „Cartea Seniorilor Cetăţii" ce va fi distribuit apoi tuturor participanţilor.

Aceasta e a 19-a ediţie a Balului Operei şi va fi prezentată de celebra solistă Anca Ţurcaşiu şi de jurnalistul ZIUA de Cluj Rareş Bogdan - acesta din urmă este amfitrion în fiecare din ultimii ani. Miko explică de ce: e nevoie ca unul dintre cei doi amfitrioni să fie un cunoscător al personalităţilor oraşului. „La una dintre ediţiile trecute ambii prezentatori au fost aduşi din afară, şi nu-i cunoşteau pe care trebuiau să-i prezinte", spune Miko. „Şi în loc să-i prezinte, le spuneau doar „bună seara!".

Ca o nouate, covorul roşu pe care vor fi întâmpinaţi invitaţii va avea, în acest an, o lăţime considerabilă: nu doar o fâşie lată de câţiva metri, ci va acoperi integral treptele Teatrului Naţional, unde are loc evenimentul. Ulterior organizatorii vor dona Operei mocheta, pentru evenimente ulterioare. În plus, scena instituţiei de cultură va fi folosită integral - inclusiv buzunarele laterale şi culisele. În prima seară, în jurul orei 22, invitaţii vor fi chemaţi pe scenă la bal, unde muzica va fi asigurată pe o estradă înaltă de 2,5 metri de o orchestră condusă de Petre Geambaşu.

Specificul ediţiei din acest an e cultura rusă. „În muzica rusă opera şi baletul au avut o importanţă enormă", explică directorul Operei din Cluj, Marius Budoiu. „Va fi un spectacol cu mult balet, cu cinci tablouri, fiecare cu o tematică aparte".

Ediţia a 19-a a Balului Operei e programată în acest an în 22 şi 23 februarie.

Vezi aici programul ediţiei din acest an

 

Comenteaza