Cea mai bună actriţă în rol principal e la Cluj, la teatru independent. A primit premiu UNITER

Cea mai bună actriţă în rol principal e la Cluj, la teatru independent. A primit premiu UNITER
| Foto: Agerpres

Două premii pentru Cluj la Gala Premiilor UNITER, seara trecută, trofeul pentru cea mai bună actriță în rol principal, și premiul pentru critică de teatru.

Emőke Kató a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul Eszter Nagy din spectacolul „Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois” de Cosmin Stănilă, regia Andrei Măjeri, Reactor de Creaţie şi Experiment, în cadrul Galei Uniter 2021. Emőke Kató a absolvit Facultatea de Litere, catedra de Teatru și Actorie, în 2001 la universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Din 2005 este membră în echipa Teatrului Maghiar de Stat din Cluj.

Totodată, premiul pentru critică de teatru a fost acordat clujencei Miruna Runcan.

Aceasta e a 29-a ediție a Galei Premiilor UNITER, iar juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Oana Cristea Grigorescu, Cristina Rusiecki și clujeanul Claudiu Groza, aflat a doua oară în juriul competiției.

"Inimă şi alte preparate din carne" de Dan Coman, în regia lui Radu Afrim, a fost desemnat cel mai bun spectacol de teatru la cea de-a 29-a gală de decernare a premiilor UNITER. Actorul Marcel Iureş a fost recompensat cu premiul pentru întreaga activitate iar "Prinţesa care sforăia", de Mihai Ignat, a fost aleasă "cea mai bună piesă românească a anului". Regizoarea Carmen Lidia Vidu a fost recompensată cu Premiul "Lucian Pintilie". Evenimentul a avut loc la TNB.

Etichete
Comenteaza