Video "Cel mai mare dar" e la Cinema Florin Piersic

"Cel mai mare dar" e la Cinema Florin Piersic

"Cel mai mare dar", un western altfel al regizorului spaniol Juan Manuel Cotelo, care dovedește încă o dată că viața bate filmul, este pe lista proiecțiilor programate pentru finalul acestei săptămâni, la Cinema "Florin Piersic".

Noul film al regizorului spaniol Juan Manuel Cotelo, "Cel mai mare dar" ("El mayor regalo"), începe ca un western clasic, dar se transformă în altceva. Pelicula spune povestea unui regizor care, la sfârșitul filmărilor, oprește totul pentru că vrea să găsească un alt final pentru filmul său, nu clasica formulă în care cei răi sunt anihilați de cei buni, iar publicul aplaudă.

Pare imposibil? Juan Manuel Cotelo ne arată că nu. Filmul iese din zona de ficțiune și trece în zona de real, unde se transformă într-un fel de documentar cu povești incredibile de reconciliere, de împăcare. În poveștile de viață pe care regizorul le culege din întreaga lume asasinii cer iertare, iar victimele iartă. Prin urmare, regizorul refuză un "happy end" à la Hollywood care i-ar aduce aplauze în sălile de cinema și caută un final cu adevărat fericit, unul care aduce iertare și pace între oameni. Și găsește!

Filmul poate fi văzut vineri, 27 octombrie, și duminică, 29 octombrie, la Cinema "Florin Piersic".

Comenteaza