Cel mai prestigios festival internațional de film montan din lume ajunge la Cluj

Cel mai prestigios festival internațional de film montan din lume ajunge la Cluj

Festivalul de film montan de la Banff este cel mai mare și unul dintre cele mai prestigioase festivaluri cu tematică outdoor din lume - un concurs internațional de filme de scurtmetraj și documentare despre cultura, sportul și mediul montan.

Se desfășoară anual în Canada începând din 1976, iar circuitul mondial are loc astăzi în peste 40 de țări și
550 de orașe pe glob. Din cele aproximativ 400 de filme participante la concursul anual, proiecțiile alese de juriul internațional pentru ediția Banff World Tour din acest an cuprind o colecție a celor mai inspiraționale și provocatoare teme.

În România vor fi prezentate opt dintre filmele premiate și favoritele publicului festivalului. Acestea cuprind activități outdoor precum mountain-bike, schi alpinism sau freeride, caiac, expediții polare, scufundări libere sau cățărare pe stâncă, într-o proiecție totală de aproximativ două ore.

Proiecțiile vor avea loc astfel

București - 23 octombrie 2018, ora 19:00, la Cinema Europa (Calea Moșilor 127). Cinematograful este renovat.
Cluj Napoca - 25 octombrie 2018, ora 19:30, Cinema Victoria (Bd. Eroilor 51)

“Johanna”, Marea Britanie, 2016 - Cel mai bun film de scurtmetraj, Banff 2017 - Pentru Johanna Nordblad, scufundările libere sub crusta de gheață reprezintă o activitate într-un mediu suprarealist și calmant deopotrivă, care o ajută la vindecarea propriilor răni. 

“Into Twin Galaxies - A Greenland Epic”, Germania, 2016, Mențiune specială a juriului, Banff 2017 - Trei dintre Aventurierii National Geographic ai Anului pornesc într-o expediție remarcabilă cu caiacele în Groenlanda. Parcurgând peste 1000 de kilometri pe calota glaciara a Groenlandei folosind kite-schi-urile, aceștia trag după ei caiacele pentru a ajunge la cel mai îndepărtat râu nordic vâslit vreodată.

“Kilian”, Canada, 2016 - Kilian Jornet este considerat cel mai mare alergător montan al tuturor timpurilor. Însă el nu se auto-consideră neapărat un alergător în adevăratul sens al cuvântului. Însoțește-l pe Killian în noua sa curte din spatele casei, în Norvegia, acolo unde va încerca să schieze și să alerge într-o singură zi toate Cele Șapte Vârfuri din Romsdalen, o rută de 77 de km cu 9000 de metri diferență de nivel acumulată în altitudine. 

Biletele sunt puse în vanzare prin rețeaua Eventim.

Etichete
Comenteaza