Centenar în notă digitală la Opera Națională Română Cluj-Napoca

Centenar în notă digitală la Opera Națională Română Cluj-Napoca

Opera Națională Română Cluj-Napoca celebrează în 25 mai 100 de ani de la prima sa ridicare de cortină printr-un eveniment inedit.

Gala aniversară va fi transmisă live pe pagina de Facebook, de la ora 19:00. Prima instituție lirică înființată în țara noastră invită publicul de pretutindeni să îi fie alături la sărbătorirea primului său centenar, pe micile și marile ecrane.

În contextul distanțării sociale și a situației aparte resimțită de întreaga lume în această primăvară, Opera clujeană rămâne la fel de aproape de spectatorii săi, care s-au bucurat în acest interval de transmisiile online ale celor mai reprezentative spectacole din arhiva sa.

Deși perspectiva inițială pentru marcarea centenarului anunța o premieră cu "Aida", de Giuseppe Verdi, pentru scena clujeană, noile planuri aniversare promit un eveniment la rândul său deosebit, cu numeroase surprize plăcute, clipe emoționante și invitați speciali.

Opera Română din Cluj-Napoca și-a deschis pentru întâia oară ușile în 25 mai 1920, cu spectacolul inaugural "Aida", un titlu legendar montat pe o scenă care scria istorie. De la inaugurare pe scena teatrului liric clujean au fost prezentate 200 de titluri de operă, operetă şi balet din repertoriul universal.

La gala aniversară vor fi prezenți apreciații soliști Carmen Gurban, Diana Țugui, Iulia Merca, Marius Vlad Budoiu, Hector Lopez, Cristian Mogoșan, Geani Brad, Cristian Hodrea, Petru Burcă, acompaniați la pian de Maestrul David Crescenzi și de artiștii instrumentiști Vlad Baciu, Rareș Munthiu – vioară, Cristian Suărășan – violă, Vlad Rațiu – violoncel și Raul Lenart - contrabas, aflați sub bagheta Maestrului David Crescenzi, în regia Mihaelei Sandu, Cristina Albu – regie scenă-culise.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza