Cine încinge atmosfera la UNTOLD. Faceţi cunoştinţă cu principalii artişti VIDEO

Cine încinge atmosfera la UNTOLD. Faceţi cunoştinţă cu principalii artişti VIDEO
Odată cu debutul celui mai aşteptat eveniment al anului, Untold Festival, ZIUA de CLUJ vă prezintă principalii artişti care vor încinge atmosfera pe parcursul celor patru zile de desfăşurare.

Armin van Buuren, unul dintre headlinerii festivalului, este un nume important pe scena trance, atât ca DJ, cât și ca producător. Interesul său pentru muzica electronică a apărut încă din copilărie, el intrând în posesia primului sampler încă de la 14 ani. Primul său hit a fost Blue fear, lansat în 1995 sub Cyber Records. De atunci au urmat o serie întreagă de producții ce au pătruns în clasamentele muzicale internaționale. În plus, el a colaborat cu Tiësto pentru proiectele Major League și Alibi și a produs piesa Exhale alături de Ferry Corsten. Începând din anul 2000, Armin a lansat seria de compilații AVB, care s-au bucurat de succes la public. Un an mai târziu, olandezul și-a început propria emisiune de radio, intitulată A State of Trance, în timpul căreia își făcea cunoscute creațiile.

De-a lungul carierei Armin van Buuren a concertat în peste 25 de țări, beneficiind de sprijinul lui Dave Lewis. De curând, el a prezentat un set de nouă ore pentru Dancetheater din Haga. Printre locurile în care mixeaza constant se numără Passion, Godskitchen, Gatecrasher și Slinky - Marea Britanie, Glow - Washington și Ibiza.

Pe 11 noiembrie 2006, artistul a celebrat pe stadionul A`hoy Rotterdam lansarea unui nou album intitulat 10 years. Motivul care l-a determinat pe Armin sa aleagă această locație ca fiind rampa de lansare a noului album, a fost concertul extraordinar susținut de artist acolo în anul 2005, Armin Only, eveniment puternic marcant emoțional pentru toți cei 12.000 de participanți.

Pe scena festivalului vor urca, desigur, Dimitri Vegas & Like Mike. Cei doi frați de origine greacă stabiliţi în Belgia sunt la ora actuală cel mai îndrăgit DJ duo. Supranumiți și " The Kings of Tommorowland", show-ul lor a fost nelipsit în ultimii 5 ani de pe scena festivalului belgian.

Cei doi sunt sunt apreciați și pentru proiectul derulat împreuna cu DJ-ul Steve Aoki, 3 ARE LEGEND, proiect prin care muzica lor a străbătut întreaga lume. Dimitri Vegas&Like Mike pregătesc și o lansare discografică pentru vara anului 2015, care va include colaborări cu Major Lazer, Ummetn Ozcan, Martin Garrix și Afrojack. Momentan sunt clasați pe locul 2 în lume, conform Dj Mag Top 100 DJs.

De pe scena Untold un va lipsi, desigur, David Guetta, celebrul DJ și producător muzical francez de muzică house. Inițial fiind un DJ în cluburi de noapte în anii '80 și '90, el a fondat Gum Productions și şi-a lansat în 2001 primul său album, Just a Little More Love, în 2001. Mai târziu, Guetta a lansat albumurile Guetta Blaster (2004) și Pop Life (2007).

Din albumul său din 2009, One Love care include hit-urile "When The Love Takes Over" (împreună cu Kelly Rowland), "Gettin' Over You" (împreună cu Chris Willis, Fergie & LMFAO) și "Sexy Bitch" (împreună cu Akon), cel din urmă hit a ajuns în top 5 SUA, iar toate cele 3 piese au ajuns #1 în UK.

El a lucrat cu o varietate de artiști dintre care și Britney Spears, Akon, Chris Willis, Kelly Rowland, Lil' Wayne, Kelis, Madonna, Kid Cudi, Estelle, Fergie, Amy Palmer,K'naan, will.i.am, LMFAO, Dane Bowers, Flo Rida și Shakira.

David Guetta a vândut peste 6 milioane de albume și 15 milioane de single-uri în lumea întreagă. În 2011 Guetta a fost votat DJ-ul #1 în sondajul 'DJ Mag Top 100 DJs'. În 2013, Billboard a clasificat cântecul său "When Love Takes Over" ca fiind colaborarea numărul #1 în dance-pop din toate timpurile.

Tim Bergling, născut în 8 septembrie 1989, cunoscut sub numele scenic Avicii, este un DJ, remixer și producător muzical suedez. În 2012 s-a clasat pe locul 3 în topul anual "Top 100 DJs" publicat de către revista DJ Magazine, iar în 2013 a repetat performanța. El a fost nominalizat de două ori la Premiile Grammy, în 2012 pentru piesa "Sunshine" în colaborare cu David Guetta și în 2013 pentru piesa "Levels".

Printre influențele lui Avicii se numără Tiësto, Daft Punk, Laidback Luke, Steve Owen, Axwell și Victor Chandler. "Întotdeauna am fost prezent în muzică și am crescut cu rudele mele mai mari. De asemenea, am avut mai multe influențe în ceea ce privește gustul meu față de muzică. Sunt mulți alți oameni care m-au influențat, dar cred că cei care m-au influențat cel mai mult, în afară de managerul meu, au fost băieții din Swedish House Mafia și Eric Prydz, ei au fost cei care m-au introdus în lumea house-ului", declara artistul în aprilie 2011.

Patrice Bart-Williams, cunoscut sub numele de scenă Patrice, este un cântăreț afro-german de muzică reggae. De multe ori îţi foloseşte şi cel de-al doilea nume: Babatunde, pe care părinţii săi i l-au dat, deoarece Patrice s-a născut în aceeasi zi în care bunicul său a murit. Muzica sa este influenţată de Jimi Hendrix şi Bob Marley.

La doar 18 ani, Patrice a debutat în 1999 cu albumul Lions, pe care combina muzica folk, cu reggae, soul si cu blues, si care a fost foarte bine primit atât de critica, cât şi de marea parte a publicului. Prin versurile sale Patrice încearca sa continue munca tatălui său de poet şi activist politic, dar în acelaşi timp îl menţionează şi pe Bob Marley ca fiind o puternică influenţă.

Dupa ce a fost in turneu cu Lauryn Hill, Patrice si-a lansat albumul Ancient Spirits in 2000, care a primit numai cronici pozitive si care s-a vandut foarte bine in Europa. In urmatorii cinci ani, reputatia sa s-a solodificat prin show-urile din deschiderea unor artisti precum Youssouf N'Dour in Senegal, Manu Chao si Damon Albarn la The Festival In The Desert.

Patrice a mai fost în România, în 2012, la Backyard Weekend, în Bucureşti şi la Festivalul Plai , la Timisoara.

John Newman este un cântăreţ britanic cunoscut mai ales pentru piesa "Love Me Again", care a fost pe primul loc în UK Singles Chart, în iulie 2013. Acesta a obţinut două nominalizări la Brit Awards 2014. În februarie 2014, Newman vânduse peste 1,3 milioane de albume doar în Marea Britanie.
După o copilărie influenţată de dragostea mamei sale pentru mişcarea Motown, John Newman a învăţat să cânte la chitară şi să compună cântece când avea doar 14 ani. Nu a durat mult până când tânărul a învăţat să îşi înregistreze şi producă compoziţiile ori până să îşi încerce norocul chiar şi în muzica house. După ce tânărul a pierdut doi dintre cei mai buni prieteni de-ai săi într-un accident, Newman a întâlnit oameni ce aveau aceeaşi pasiune pentru muzica Motown şi Stax, fiind ajutorul de care avea nevoie să se maturizeze din punct de vedere muzical. În câţiva ani artistul se mută la Londra şi semnează cu o mare casă de discuri, urmând ca în anul 2012 să iasă şi hit-ul cu ajutorul căruia devine cunoscut, "Feel The Love" de pe albumul "Tribute", iar la doar câteva luni lansează şi melodia "Not Giving In" împreună cu Rudimental.

Este cel de-al doilea concert al artistului în România, după cel din 2014 de la Summer Well.

Gentleman, pe numele real Tilmann Otto, este un cântăreț german de muzică reggae. Locuiește în Cologne, dar uneori declară că Jamaica este cea de-a doua lui casă. Cariera lui a început prin colaborarea cu trupa Freundeskreis care i-a produs piesa "Tabula Rasa". Dupa ce și-a început cariera ca DJ, muzica lui s-a reorientat înspre genul clasic de muzică reggae, ca cel practicat de Bob Marley. Cântă în engleză sau patois. Prin cântece precum "Send A Prayer" Gentleman își exprimă credința lui profundă în Dumnezeu, deși nu aderează niciunei religii în particular.

Pentru Gentleman va fi cel de-al treilea concert pe care-l susține în România, după cele din 2011 de la Arenele Romane, București și Peninsula.

Britanicul Tom Odell a cunoscut faima cu piesa sa de debut, "Songs from Another Love", lansată în 2012. A câştigat BRIT's Critics' Choice Award la începutul lui 2013. Albumul său de debut, "Long Way Down", a fost lansat pe 24 iunie 2013.

Fedde le Grand, născut în 7 septembrie 1977 în Utrecht, Olanda, este un DJ și producător de muzică olandez, cunoscut pentru hiturile Put Your Hands Up For Detroit și Let Me Think About It cu Ida Corr. De-a lungul carierei sale a scos două albume, "Sessions", în 2007, şi "Output", în 2009.

Anul trecut, Aron Michael Ekberg, aka AronChupa, a devenit cunoscut grație piesei "I'am an Albatraoz". Aron este suedez și deține și o casă de discuri. Ba mai mult, joacă footbal la clubul Byttorps IF.

La Untold vine și slovenul Gramatik. El a început să compună muzică la vârsta de 13 ani, fiind atras de hip-hop, funk, jazz si R&B. În 2008 a lansat albumul de debut, "Street Bangerz Volume 1", urmat, un an mai târziu de partea a doua. În 2010, a apărut, via Cold Busted, albumul "No Shortcuts", iar in 2011 Gramatik a lansat pe piață un nou material de studio, "Beatz & Pieces Volume 1". Tot în 2011 a fost lansat, via Dream Big Music, albumul Expedition 44, iar în 2014, "The Age of Reason".

Wilkinson, una dintre cele mai "proaspete" figuri ale muzicii electronice britanice, este axat mai mult pe producții drum & bass și are în palmares numeroase audiții la BBC Radio 1. În 2013, Wilkinson si-a lansat primul album, la Ram Records: „Lazers Not Included". Britanicul a făcut parte din line-up-ul Electric Castle 2014.

Nic Fanciulli a rămas unul dintre cei mai buni realizatori de muzică electronică din ultimul deceniu provenit din UK. Nominalizat al premiilor Grammy, Nic a lucrat cu artiști ca și Underworld, Kylie Minogue, U.N.K.L.E, Loco Dice, Josh Wink Hot Natured, și Tracey Thorn. De asemenea, a produs nenumărate track-uri solo care au primit multe feedback-uri bune și a realizat lansarea unei colecții de remixuri memorabile, incluzând munca refăcută pentru Hot Natured's ‘Benediction'. Nic este reposnsabil pentru un mix intelligent de house și techno, și este recunoscut pentru Cd-urile cu compilații, mixând pentru Renaissance, Global Underground, Balance, și, cel mai recent most Defected's In The House din 2014.


Christopher Edward, mai cunoscut după numele său de scenă, DJ Premier, este un producător muzical și DJ american fiind și jumătatea instrumentală a duo-ului hip hop, Gang Starr din care mai făcea parte și emcee-ul Guru. Născut în Houston și crescut în Prairie View, Texas, DJ Premier a locuit în Brooklyn, New York pentru mare parte din cariera sa profesională. Rolling Stone l-a numit pe Premier cel mai bun producător de hip-hop al tuturor timpurilor. The Source l-a numit ca unul dintre cei mai buni cinci producăori din istoria muzicii hip-hop în timp ce About.com l-a numit de asemenea cel mai bun dintr-o listă de 50 de producători din muzica hip-hop.

Clujenii se vor bucura și de prezența rapper-ului britanic Patrick Chukwuemeka Okogwu, cunoscut ca Tinie Tempah. A lansat primul mixtape în 2007; primul său album, Disc-Overy, a debutat pe primul loc în Marea Britanie în octombrie 2010 și a fost urmat de două single-uri de locul 1.

Andy C este unul dintre cei mai apreciati DJ de Drum and Bass din lume, fiind votat Best DJ la Drum and Bass Arena Awards în fiecare an, începând cu 2009. Cel mai recent premiu a fost Best Drum and Bass DJ la National Drum and Bass Awards 2015. Andy C este britanicul considerat un pionier al mişcarii drum and bass este un DJ cu semnătura proprie atât în ceea ce priveşte sound-ul, cât şi în modul în care îşi sincronizează mixerele la care evoluează.

Adam George Dyment, mai bine cunoscut sub numele de scenă Duke Dumont, este un DJ si producator britanic deep house. El este mai bine cunoscut pentru single-uriel "Need U (100%)", "I Got U" și "Won't look back", care a ajuns numărul 1 în topurile britanice. În 2014, "Need U (100%)" a fost nominalizat la categoria "Best Dance Recording" la cea de-a 56-a ediţie a premiilor Grammy.

ATB, născut André Tanneberger la 26 februarie 1973 în Freiberg, Saxonia, Germania, este un DJ german, muzician și producător de muzică trance, dance, chill out. Conform revistei de specialitate din lumea DJ-ilor, DJ Magazine, ATB se afla pe locul 11 în 2009 și 2010, iar în 2011 s-a poziționat pe locul 15 în același top și pe locul 1 în topul celor mai buni DJ ai momentului.

 

Comenteaza