Cinemaraton Florin Piersic. Ce filme vor fi difuzate

Cinemaraton Florin Piersic. Ce filme vor fi difuzate

Cinemaraton, canalul TV care spune povestea filmului românesc, va dedica cea mai lungă zi a anului - 21 iunie, solstițiul de vară - marelui actor Florin Piersic, difuzând filme rare și prețioase, interviuri în exclusivitate precum și povestiri inedite de la filmări.

Timp de jumătate de veac, Florin Piersic a fost - și încă mai este - unul din cei mai iubiți actori români și unul dintre artiștii care și-au iubit cel mai mult publicul, un om care a trăit intens viața și și-a respectat profesia. Pentru prima oară, un canal de televiziune românesc va transmite non-stop, timp de 24 de ore, filme și interviuri care ]și propun să exploreze personalitatea artistică a unui mare actor.

Începând de la ora 00:00, pe 21 iunie, Cinemaraton are programată o serie de filme care au definit cariera lui Florin Piersic, după cum urmează: "Haiducii lui Șaptecai", "Racolarea", "Misterele Bucureștilor", "De-aș fi Harap Alb"; "Elixirul tinereții", "Pintea", "O lebădă iarna", "Masca de argint", "Săptămâna nebunilor", "Parașutiștii" și "Cuibul salamandrelor".

Cele mai multe dintre filme vor fi prefațate de secvențe documentare “Povestea filmului” care vor oferi detalii inedite din timpul fimărilor, de la oamenii direct implicați în producție. De asemenea, ziua cea mai lungă dedicată carierei marelui actor va conține un “CineInterviu” cu Florin Piersic precum și două interviuri-document realizate de Liana Tatos, cu Florin Piersic, în seria “Nemuritorii”.

 

 

Etichete
Comenteaza