Clujenii de la Grimus vor concerta la Sziget Festival Budapesta VIDEO

Clujenii de la Grimus vor concerta la Sziget Festival Budapesta VIDEO
Trupa românească de rock alternativ Grimus va concerta pe scena Arena, la Sziget Festival Budapesta. Festivalul va avea loc în perioada 6-13 august.

Grimus este o formaţie de rock alternativ din Cluj-Napoca înfiinţată în 2005. Numele formaţiei este anagramarea aproximativă a cuvântului simurgh, ce reprezintă o pasăre gigantică din mitologia persană. Este, de asemenea, primul roman al scriitorului de origine indiană Salman Rushdie, cel care a făcut anagramarea.

În martie 2012, clujenii de la Grimus au sărbătorit şapte ani de activitate: 300 de concerte în şapte ţări şi pe scenele celor mai importante festivaluri autohtone: Bestfest, Peninsula, Coke Live, Stufstock. Au lansat doua albume : "Panikon"- considerat albumul autohton al anului 2008 şi "Egretta".

Ediţia din 2012 a festivalului din Budapesta este una specială: va fi cu o zi mai lungă, introducându-se ziua -2.

"Programul ediţiei cu numărul 20 prinde contur, fiind deja 95% gata. Echipa organizatorică a trebuit să depăşească numeroase probleme, majoritatea având legătură cu situaţia economică actuală, însă experienţa de-a lungul anilor a fost de mare ajutor. Fiind o ediţie jubiliară anul acesta, ne aşteptăm să vină şi generaţii mai vechi să sărbătorească alături de noi, dar o bună parte a programului este bazată pe nume noi, astfel că facem loc şi mai tinerei generaţii. Cred că această a 20-a ediţie va dovedi tuturor că e cazul să se întoarcă şi pentru cea de-a 21-a", scrie, pe site-ul oficial al evenimentului, Karoly Gerendai, principalul organizator.

Citeşte mai multe informaţii despre programul festivalului şi despre costul biletelor.

 

Comenteaza