Clujul sărbătoreşte azi Ziua Internaţională a Jazz-ului. Vezi programul evenimentelor

Clujul sărbătoreşte azi Ziua Internaţională a Jazz-ului. Vezi programul evenimentelor
Evenimentul principal al zilei este concertul de excepţie de la Opera Maghiară, ce ii are ca invitaţi pe: Budapest Jazz Orchestra, în deschiderea cărora cântă Elena Mîndru Quintet ft. Mood Quartet.

Budapest Jazz Orchestra a fost fondată în 1998 şi este formată din 17 muzicieni cu o vastă experienţă şi istorie muzicală. Repertoriul lor include hituri celebre ale perioadei de glorie a swing-ului, compoziţii proprii şi muzică clasică contemporană. În prezent bandul este recunoscut la nivel global şi şi-a construit o reputaţie puternică pentru interpretările pe care le dau jazz-ului contemporan. Au urcat pe scenele importantelor festivaluri de jazz din Europa precum Montreux Jazz Festival, MIDEM in Cannes, Marciac Jazz Festival, Jazz &Blues Festival in Ceska Lipa, Aarhus Jazz Festival şi Copenhagen Jazz Festival 2012, Sziget Festival, Budapest Spring Festival ş.a. Discografia lor reuneşte 8 CD-uri proprii şi 3 de acompaniament. Iar albumul Budapest Jazz Orchestra Meets Kalman Olah-Images" a primit un review de 4 stele de la criticii revistei Down Beat şi excelente reacţii din partea criticilor din ȋntreaga Europă.

Pe scena Operei Maghiare vor urca azi în total 27 de artişti, iar biletele sunt aproape epuizate; preţul lor variază între 35 și 85 de lei şi mai pot fi achiziţionate din reţeaua biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Operei Maghiare.

Iubitorii clujeni de muzică jazz sunt aşteptaţi tot pe parcursul zilei la o serie de activităţi culturale:

10:00 Opening Coffee @ Piano Cazola cu Jazzy Mood
13:00 Workshop "Cluj can Jazz" cu Elena Mîndru, invitat Prof. Stefan Vannai
15:30 "Factorul latino-american in Estetica Jazzului" cu Conf.univ.dr. Virgil Mihaiu Aula Domşa, str. C-tin Daicoviciu, nr. 14
17:30 Sesiune de Piano Jazz @ Piano Cazola
20:00 Concert Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Elena Mîndru Quintet feat. Mood Quartet, Budapest Jazz Orchestra
23:30 Jam Session Elena Mȋndru @ Restaurant Bricks

Comenteaza