Comedy Cluj deschis de PIERCE BROSNAN

Comedy Cluj deschis de PIERCE BROSNAN
A patra ediţie a Festivalului Internaţional de Comedie “Comedy Cluj” a început în această seară. La gala de deschidere care a avut loc la cinema “Florin Piersic”, cu începere de la ora 19, au participat câteva personalităţi: primarul Emil Boc, Vasile Leordean de la LeoTex, arhitectul Ionel Vitoc, Ucu Bodiceanu, referent la Casa Munciipală de cultură, Mircea Buteanu, managerul Clubului Diesel, scriitori clujeni, actori de la Teatrul Naţional din cluj, precum şi membri ai echipelor filmelor care urmează să fie prezentate.

"A patra ediţie consfinţeşte profilul de comedy-drama pe care festivalul nostru şi l-a asumat încă de anul trecut", a declarat Sorin Dan, directorul festivalului. El a anunţat că evenimentul va conţine 130 de filme din 35 de ţări, precum şi alte evenimente conexe.
În premieră pentru Comedy Cluj, Marcel Iureş vine la festivalului în ipostaza de actor de teatru. Piesa „Absolut!", producţia Teatrului ACT, în regia lui Alexandru Dabija, se va juca cu casa închisă, duminică, după cum a anunţat directorul festivalului pe scenă.
De asemenea, o secţiune a Comedy Cluj este dedicată studenţilor. "Echipa festivalului este foarte tânără, pe mine mă mai ţin numai ca să mai îmbunătăţesc media de vârstă", a glumit directorul Festivalului. El a mai anunţat că au pierdut o locaţie tradiţională a evenimentului, Cinematograful Arta, dar au câştigat alta nouă - Casa TIFF.
"Am vrut să aduc mulţumirile mele TIFF-ului şi lui Tudor Giurgiu, pentru că au reuşit să facă primul centru privat de cultură din Cluj", a mai spus Sorin Dan.
Spectatorii au putut urmări, în această seară, în premieră în Romania lung-metrajul „Oricum te iubesc/ Den skaldede frisor" ( Danemarca, 2012) regizat de Susanne Bier, avându-l în distribuție în rolul principal pe actorul Pierce Brosnan.

 

Comenteaza