COMEDY CLUJ Draga Olteanu Matei: “Sunt uimită că m-a poftit cineva şi pe mine la Cluj”

COMEDY CLUJ Draga Olteanu Matei: “Sunt uimită că m-a poftit cineva şi pe mine la Cluj”
Marea actriţă a făcut din conferinţa de presă pe care a susţinut-o în cadrul Festivalului de Film Comedy Cluj un adevărat spectacol, plin de savoare şi umor.

Artista a mărturisit că aştepta de mult să fie invitată la unul dintre festivalurile faimoase ale Clujului şi că pregăteşte o producţie TV după textul clujeanului Cornel Udrea.

"Pe scena teatrului din Cluj intru ca într-o catedrală. E o fericire, o întâmplare specială de câte ori ajung în acest oraş", a declarat Draga Olteanu Matei. Actriţa a jucat atât pe scena Naţionalului clujean, cât şi în filme realizate în oraş. "Am fost odată special ca să îi arăt oraşul soţului meu, care nu mai fusese aici. La Cluj am şi prieteni dragi, Florin Piersic, Dorel Vişan, iar cu o piesă a scriitorului Cornel Udrea, numită «Regina Lear» voi face un miniserial de televiziune. Lucrez la scenariu de trei ani", a anunţat artista. Acţiunea are în prim-plan o ţărancă ai cărei trei copii, aşezaţi temeinic la oraş, "mai uită că au o mamă". Femeia câştigă la loterie şi vine la oraş să încerce dragostea fiilor ei.

"Dacă-mi ajută Dumnezeu, o să termin scenariul până dă firul ierbii. Îl voi duce la televiziune şi din distribuţie vor face parte numai ardeleni", a precizat Draga Olteanu Matei. "Sunt uimită că m-a poftit cineva şi pe mine la Cluj. Sunt festivaluri mari aici, dar pe mine nu m-a chemat nimeni până acum", a mărturisit actriţa. "Mă bucur foarte tare că sunt aici, e un festival strălucit şi e bine că se organizează aşa ceva în vremuri de restrişte. Ar trebui să se facă mai multe filme de comedie, să râdem şi să ne mai încălzim", a fost de părere Draga Olteanu Matei. Vedeta a povestit apoi cum după cutremurul din ‘77 la Teatrul Naţional din Bucureşti s-au jucat numai comedii, mereu cu sălile pline.

Din pildele Dragăi Olteanu Matei

"Dacă aş fost regizor, nu m-aş fi distribuit pe mine în Chiriţa, nu mă potriveam nici ca vârstă, nici ca experienţă. Am fost o cuconiţă care s-a străduit să joace cât poate ea de bine în filmul acesta."
"Alecsandri a scris Chiriţa pentru a fi jucată de un bărbat. Adevărul e că o femeie nu stârneşte simpatie dacă se agaţă de gâtul unui tinerel, cum e Leonaş, dar dacă e jucată de un bărbat, are un haz. Aşa aş face un remake după Chiriţa, cu un actor foarte talentat în rolul ei."
"Cu Amza Pellea am fost ca doi fraţi, nu frate şi soră, ci fraţi bărbaţi. Pentru mine nu a murit, o să îl iubesc toată viaţa."
"Când făceam compuneri la şcoală, dacă erau citite de profesoară, luam 7-8, iar dacă le citeam eu, 10 cu felicitări, pentru interpretare."
"Bendeac e un băiat scăpărător de inteligent, cu un mare har, dar, din păcate, nu are măsură. Dacă îi eram profesoară de actorie, nu îl lăsam să facă ce face. Pentru mine tâmpenia nu are haz. Nici la Mr. Bean nu râd decât foarte rar."
"Nu am avut probleme cu Securitatea, doar soţul meu şi unii dintre colegi au avut. Când m-au chemat la recitări, am spus că nu se poate, lumea râde când mă vede şi nu vrea nimeni aşa ceva când e vorba de marele conducător. M-au luat în serios, dar pe bietul Gheorghe Cozorici l-au dus o dată cu miliţia din Deltă ca să le recite Ceauşeştilor la ultima paradă."

 

Comenteaza