Comedy Cluj, jurizat de noul val de actriţe

Comedy Cluj, jurizat de noul val de actriţe
Cele două secțiuni competiționale de scurtmetraj din cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj vor fi jurizate de trei reprezentante a noului val de actori români.

În acest an, pentru cele două trofee puse în joc de Comedy Cluj se vor lupta 11 scurtmetraje independente și opt producții studențești care prezintă poveşti din Italia, Cipru, Canada, Norvegia, Austria, Franța, Germania și Grecia. Acestea vor fi jurizate de Diana Cavallioti, Andreea Vasile și Iulia Verdeș, au anunţat organizatorii festivalului.

Andreea Vasile este singura actriță din România selectată anul acesta în celebrul program Berlinale Talents din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Debutul său a fost marcat de apariția în serialul TV „La urgență", regizat de Andrei Zincă. A intepretat roluri în mai multe scurtmetraje studențești și nu numai, iar cel mai recent, „Vacanță la malul mării" (regia Cristina Groșan), a fost premiat anul trecut la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo. Are o bogată experiență în materie de programe și seriale TV, precum „Deschide ochii", „În puii mei" sau „Icomedy". În ceea ce privește apariția pe marele ecran, Andreea a început cu câteva roluri secundare în „Luna verde" (regia Alexa Visarion) și „Sunt o babă comunistă" (regia Stere Gulea). Toamna aceasta, poate fi văzută pe marele ecran în „Q.E.D." (regia Andrei Gruzsniczki) și în „De ce eu?", cel mai recent film semnat de Tudor Giurgiu.

După debutul în teatru cu rolul Gertrude în "Hamlet"-ul semnat de Laszlo Bocsardi, Diana Cavallioti a jucat pe majoritatea scenelor bucureștene alături de actori mari precum Maia Morgenstern, Emilia Popescu sau Mircea Rusu. În prezent, poate fi văzută pe scena teatrelor Național, Act, Godot Café sau Metropolis, dar și în teatrele din provincie din Ploiești și Brăila. În materie de film, Diana a colaborat cu regizori apreciaţi atât în ţară, cât şi în străinătate, precum Cristian Mungiu ("Amintiri din Epoca de Aur"), Cristi Puiu ("Aurora") sau Anca Damian ("Întâlniri încrucișate"). În 2010 a fost nominalizată la Premiile Gopo pentru cel mai bun rol secundar și pentru premiul "Tânără Speranță".

Al treilea membru al juriului, Iulia Verdeș, a debutat în cinema la doar 18 ani, în rolul principal din lungmetrajul „Elevator" (regia George Dorobanțu), producție independentă premiată la Karlovy Vary Fresh Film Fest 2008 și la TIFF 2008 (cel mai bun debut). În timpul studiilor din cadrul UNATC, Iulia a participat la cele mai importante workshop-uri de actorie de pe continentul american și nu numai, printre care se numără The Acting Corps (Hollywood), Sarajevo Talent Campus, Nisi Masa sau Generation Campus Moscova. Este cunoscută publicului larg pentru aparițiile în reclame și pentru rolurile din serialele TV „În derivă", „Om bogat, om sărac" şi „Pariu cu viața". În prezent colaborează cu Terry Gilliam pentru lungmetrajul „The Zero Theorem" și are apariții în producția daneză „KTO", semnată de Manyar Parwani, precum și în „A Good Man", regizat de Keoni Waxman și produs de Steven Seagal.

La Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2014, organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană în perioada 10-19 octombrie, vor fi prezentate publicului peste 150 de producții şi workshop-uri dedicate pasionaților de film și nu numai.

Comenteaza