COMEDY FESTIVAL. Marin Moraru vine la proiecţia filmului "Operaţiunea Monstrul"

COMEDY FESTIVAL. Marin Moraru vine la proiecţia filmului
Actorul Marin Moraru va fi prezent azi, de la 20.00, la proiecţia de gală a filmului "Operaţiunea Monstrul".

Filmul, de Manole Marcus, anticipează premiul de excelenţă care urmează să-i fie decernat lui Moraru în cadrul festivalului Comedy.

 

“Operaţiunea Monstrul” este o comedie românească care a avut premiera pe ecranele cinematografelor româneşti în 1976. Octavian Cotescu, Marin Moraru şi Toma Caragiu sunt personajele centrale ale filmului devenit, de-a lungul timpului un "brand" al comediei veritabile jucate de mari maeştri ai ecranului. Firul comediei este acela de căutare a “Monstrului,” mai precis capturarea unui somn legendar din Delta Dunării.

 

“Pescarii” trec printr-o serie de peripeţii şi ajung în Delta Dunării, dar apariţia unui personaj schimbă tonul comediei, care abia începuse şi o transformă într-un bâlci inocent şi plin de haz. Aluziile fine la nocivitatea sistemului comunist şi critica acidă a aparatului birocratic comunist sunt camuflate prin subiectul aparent inofensiv al filmului.

 

Moraru va sta la dispoziţia clujenilor pentru o sesiune de discuţii “Questions and Answers”. în cadrul primei ediţii “Comedy Cluj”, actorul va fi omagiat cu un premiu de excelenţă.

 

Născut în 1937, absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L Caragiale”, Moraru este unul dintre cei mai însemnaţi actori ai cinematografiei româneşti, având o filmografie impresionantă. Printre cele mai importante pelicule în care a jucat se numără producţiile “Toamna Bobocilor”, “Elixirul Tinereţii”, “Haiducii”, “Iarna Bobocilor”, “Cuibul de viespi”, “Răzbunarea haiducilor", "Concurs" (1982), "Faleze de nisip" (1982), "Ringul" (1983), "Masca de argint" (1984), "Zbor periculos" (1985), "Vară sentimentală" (1985).


 

Comenteaza