Concert caritabil "Ajută un copil să meargă la şcoală!"

Concert caritabil
Desperado, Hara, Grimus (Tamas, Bogdan, Vali - acoustic session) şi Răzvan Krivach concertează joi 17 noiembrie, ora 18, la Sala Radio Cluj, în cadrul concertului caritabil "Ajută un copil să meargă la şcoală!".

Spectacolul în scop caritabil are ca obiectiv principal strângerea de fonduri în beneficiul copiilor aflaţi în risc de abandon şcolar. Acestora li se vor oferi rechizite, manuale şi obiecte vestimentare şi vor fi sprijiniţi de-a lungul parcursului lor educaţional. Patru sportivi ai clubului Universitatea Cluj vor fi alături de organizatori la acest concert caritabil.

În condiţiile în care în Romania unul din cinci copii renunţă la educaţie, din cauza sărăciei care afectează mai mult de 30% din populaţia ţării, o intervenţie dedicată copiilor aflaţi în risc de abandon şcolar este o intervenţie necesară ce reclamă acţiuni imediate.

Prin proiectele pe care le desfăşoară, Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor Filiala Cluj oferă copiilor din mediul urban şi rural precum şi părinţilor acestora, servicii integrate de consiliere individuală şi de grup, acţiuni menite să crească nivelul de conştientizare privind importanţa educaţiei, suport şcolar, etc.

Copiii pe care îi sprijină Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor Filiala Cluj provin din medii defavorizate şi nu dispun de condiţii elementare de trai. Priorităţile în aceste familii sunt legate de asigurarea supravieţuirii zilnice, iar atunci când parinţii sunt şomeri sau bolnavi, puţinii bani ai familiei sunt folosiţi pentru nevoi primare. Astfel, copiii sunt constrânşi să participe la treburile casnice, îngrijirea fraţilor mai mici, la procurarea resurselor. Mersul la şcoală reprezintă un efort pentru care nu sunt pregătiţi: nu au haine, rechizite şi manuale, nu au ce mânca în recreaţie, iar în unele cazuri trebuie să meargă pe jos câţiva kilometri pentru a ajunge la şcoală.

Biletele se gasesc la sediul Fundaţiei, B-dul Eroilor, nr.48 (de luni până vineri între orele 9-17) si la Casa de Cultură a Studentilor (de luni până vineri între orele 10-19).

Evenimentul este sustinut de Radio Cluj, Respect Media, Sympas Advertising, Bigtime Production, Hotel Royal Classic.

Parteneri media: Ziua de Cluj, TVR Cluj, Monitorul de Cluj, FTR, Time4News, Stiri de Cluj, Paginadesport.info.

Comenteaza