Concert cu lieduri de Enescu, Ravel şi Bartok duminică la Filarmonică

Concert cu lieduri de Enescu, Ravel şi Bartok duminică la Filarmonică
Concert cu lieduri de George Enescu, Bela Bartok, Marice Ravel şi alţii, cu soprana Bianca Manoleanu şi pianistul Remus Manoleanu, duminică seara la filarmonica de Stat „Transilvania".

Bianca Manoleanu a absolvit la Viena cursuri de măiestrie sub îndrumarea mezzosopranei Christa Ludwig şi colaborează cu Orchestrele Filarmonicilor din Bucureşti şi din ţară şi susţine numeroase concerte vocal simfonice în compania unor prestigioase formaţii din Ungaria, Germania, Franţa, Italia sau Japonia.

Soprana este membră a formaţiilor de muzică veche „Cantus Serenus" şi „Claudiopolis", împreună cu care concertează, preluând repertoriul Emiliei Petrescu. A înregistrat lucrări în studiourile Radiodifuziunii Române, imprimând şi numeroase compact discuri.

Absolvent al Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă" din Cluj-Napoca şi a Conservatorului „Ciprian Porumbescu" din Bucureşti (la clasa profesorilor Gheorghe Halmoş şi Gabriel Amiraş), Remus Manoleanu este conferenţiar universitar la catedra de pian a Universităţii de Muzică din capitală. În 1972, a câştigat bursa naţională „George Enescu", iar ulterior a beneficiat, în cadrul unor cursuri de perfecţionare, de îndrumarea pianistului Stanislav Neuhaus, la Conservatorul „P. I. Ceaikovski" din Moscova. Susţine numeroase concerte şi recitaluri în ţară, dar şi în străinătate.


Concertul are loc la Sala Studio a Academiei de Muzică "Gheorghe Dima", de la ora 19, în cadrul festivalului Toamna Muzicală Clujeană.

Comenteaza