Concert cu solist neamţ şi dirijor elveţian, vineri la Filarmonică

Concert cu solist neamţ şi dirijor elveţian, vineri la Filarmonică
Concert vocal-simfonic pe scena Filarmonicii clujene, cu un solist neamţ la pian.

Concertul susţinut de orchestra filarmonică şi de corul filarmonicii are loc vineri alături de solistul la pian Andreas Boyde (Germania), sub bagheta dirijorului Nicolae Moldoveanu (Elveţia).

 

Recitalurile în săli celebre de concert, precum şi apariţiile ca solist în compania unor ansambluri ca London Philharmonic Orchestra, Sächsische Staatskapelle Dresden, Orchestra Filarmonicii din Malaezia, Orchestra Radio din Praga, Filarmonica din Dresda, Orchestra de Cameră din Zürich,Bamberger Symphoniker, London Mozart Players, Berliner Sinfonieorchester sau Orchestra Filarmonicii din Auckland, i-au asigurat lui Andreas Boyde reputaţia unui pianist de un nivel artistic ridicat. A concertat pe scene din Austria, Canada, Chile, Cehia, Franţa, Germania, Marea Britanie, Olanda, Israel, Italia, Malaezia, Noua Zeelandă, Norvegia, România, Slovacia, Elveţia, Ucraina şi SUA. Printre sălile în care a fost îndelung aplaudat, se numărăConcertgebouw din Amsterdam, Royal Festival Hall şi Wigmore Hall din Londra, sala Filarmonicii din Köln, Tonhalle din Zürich,Herkulessaal din München, Konzerthaus din Berlin, Musikhalle din Hamburg, Teatro Municipal din Santiago de Chile,Gewandhaus din Leipzig sau Pierpont Morgan Library din New York.

Concertul de vineri începe la ora 19 şi include lucrări de Ludwig van Beethoven, Alexander Skriabin sau Carl Maria von Weber. Biletele costă 20 de lei, iar studenţii, elevii şi pensionarii plătesc doar jumătate din sumă.

Comenteaza