Concert de muzică latină cu flautistul Matei Ioachimescu și pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, la Cluj

Concert de muzică latină cu flautistul Matei Ioachimescu și pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, la Cluj
Renumitul flautist Matei Ioachimescu, revine pe scenele din România, de această dată alături de pianistul venezuelean Alfredo Ovalles. Cei doi vor susține 7 concerte în țara noastră, în perioada 10-17 aprilie 2016, între care unul la Cluj-Napoca. Concertele sunt organizate în cadrul turneului intitulat "La vida loca".

Cei doi artiști vor prezenta, în premieră, o poveste sonoră inedită despre viață, dragoste imposibilă, celebrarea naturii și dans, playlist-ul serii cuprinzând muzică din Venezuela, Argentina, Peru, Cuba sau Brazilia, dar și o lucrare special creată pentru acest eveniment și dedicată celor doi interpreți de către compozitorul Mario Forte.

Numit în anul 2013 "Ambasador al integrării" de către Ministerul de Externe al Austriei, Matei Ioachimescu susține o activitate concertistică impresionantă, prezentând programe de mare succes in Europa si Asia. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții si burse și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa. Instrumentul la care cânta este un flaut din aur al producătorului japonez - Muramatsu.

Pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, a studiat pianul la Baylor University și la Universitatea de Muzică din Viena. Susține o carieră internațională importantă, care îl poartă pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King's Place din Londra. Este câștigător al unor competiții internaționale precum Osaka International Music Competition sau "Franz Schubert" Competition din Bulgaria. Un artist în permanentă dezvoltare și un avocat al muzicii noi, Alfredo Ovalles colaborează intens cu compozitori și ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.

Primul concert din cadrul turneului din România se va desfășura pe 10 aprilie, la Centrul Cultural "Drăgan Muntean" (Sala "Liviu Oros") din Deva, fiind urmat de recitaluri în Cluj-Napoca (11 aprilie Academia de Muzică "Gheorghe Dima"), Bistrița (12 aprilie, Sinagoga), Mediaș (13 aprilie, Casa Schuller), București (15 aprilie, Creart - Sala Teatrelli), Otopeni (16 aprilie, Centrul de Cultural "Ion Manu").

Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles vor încheia turneul "La Vida Loca" în București, pe 17 aprilie, la Teatrul Odeon.

Comenteaza