Concert inedit pe scena Teatrului: rock alternativ cu fanfară militară și cor FOTO/VIDEO

Concert inedit pe scena Teatrului: rock alternativ cu fanfară militară și cor FOTO/VIDEO
Trupa de rock alternativ-progresiv Byron a oferit clujenilor un concert memorabil alături de Fanfara Militară din Bistrița și corul Excelsior din Cluj.

Băieții de la Byron au îmbinat perfect acordurile de chitară și tobele cu mulțimea de instrumente ale fanfarei militare și cu vocile de îngeri ale adolescenților din corul Excelsior de la Școala de Muzică ”Tudor Jarda”. 

Circa 800 de oameni au asistat la spectacolul de oră și jumătate oferit de instrumentiști. Cei de la Byron au avut și doi invitați: violonistul Alexandru Bălănescu și cântăreața Luiza Zan, însă cea din urmă a lipsit din cauză că mama ei a decedat recent. 

Prin acest concert, trupa a marcat împlinirea a 8 ani de activitate muzicală, în care au încântat mii de fani cu piese ca Masă pentru doi, După soare, Cu capul în nori, Melancolic. În formula Dan Byron la voce, chitară şi flaut; 6fingers la voce, clape şi chitară, Laszlo Demeter la bass şi Dan Georgescu la tobe, trupa a susţinut unul dintre cele mai aşteptate concerte, pentru care s-au vândut toate biletele.

Înfiinţată în 1969, Muzica Militară a Garnizoanei Bistriţa este cea care continuă tradiţiile fanfarei granicereşti a Regimentul 63 Infanterie "Ritter von Pitreich". Abordând un repertoriu complex şi recunoscută pe plan judeţean şi naţional, fanfara s-a făcut remarcată prin editarea unui CD în 2001 şi prin susţinerea mai multor turnee în ţară şi în străinătate (Austria, Danemarca, Germania).

Corul Excelsior de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda" din Bistriţa a fost înfiinţat în 2000 la initiaţiva doamnei profesor Floarea Sfechis şi se află în prezent sub bageta doamnei profesor Maria Dragonici. Este un cor avangardist, ce abordează un repertoriu foarte diversificat, de la muzică clasică, la muzică pop. Au obţinut multe premii de-a lungul timpului (premiile I, III la Olimpiada Naţionala Corala în 2000 şi 2009, medalia de argint la Concursul Internaţional „Young 2008 Prague") şi recent au colaborat cu Noua Orchestră Transilvană a Filarmonicii Cluj-Napoca pentru proiectul vocal-simfonic „Misa Incoronarii" de Mozart.

 

Comenteaza