Concert Lucian Ban & Mat Maneri la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Concert Lucian Ban & Mat Maneri la Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Seară de jazz contemporan cu Lucian Ban si Mat Maneri la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Pianistul de origine română, Lucian Ban, născut la Cluj şi stabilit la New -York de peste 15 ani, nominalizat de două ori (în 2005 şi 2006) la prestigiosul premiu Best European Jazz Musician. va concerta la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Alături de el va evolua violonistul Mat Maneri, nominalizat la Premiile Grammy, cunoscut ca unul dintre cei mai înzestrați improvizatori din jazz-ul contemporan. Cei doi artişti vin la Cluj cu un duet clasic pian - violă, însă într-o abordare interesantă în care jazz-ul new yorkez se întrepătrunde cu ethos-ul est-european și doina transilvană. Este vorba de compoziţii originale, dar şi de doine transilvănene şi melodii enesciene de inspirație folclorică, reinterpretate, de improvizaţii abstracte.

 

Concertul de la Cluj vine după un turneu de succes pe care cei doi artişti l-au susţinut în SUA cu albumul "Transylvanian Concert" lansat în 2013 la ECM Records.

Evenimentul este organizat de Jazz Factory & Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi va avea loc joi, 5 noiembrie, începând cu ora 20,00.

Comenteaza