Concerte de Crăciun, la Filarmonica de Stat „Transilvania”

Concerte de Crăciun,  la Filarmonica de Stat „Transilvania”
| Foto: arhiva

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, astfel că Filarmonica de Stat „Transilvania”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj le-a pregătit melomanilor o serie de surprize muzicale și concerte care să marcheze magia acestor ultime săptămâni din an.

Astfel, joi, 14 decembrie 2023, publicul este invitat, cu începere de la ora 19.00, în Studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, la un recital cameral susținut de Cvartetul Transilvan alături de pianistul Mihai Ungureanu. Din programul serii vor face parte lucrări semnate de Valentin Gheorghiu - Coral din Cvartetul de coarde, Piotr Ilici Ceaikovski - Andante cantabile din Cvartetul de coarde nr.1 în Re major, op. 11 și Antonín Dvořák - Cvintetul cu pian nr. 2 în La major, op. 81.

Totodată, vineri, 15 decembrie 2023, de la ora 19.00, va începe numărătoarea inversă până în ajunul Crăciunului, cu un concert dirijat de Remus Grama, care alături de Corul și Orchestra Filarmonicii clujene și de solista Mădălina Ungur va face să răsune pe scena din Auditorium Maximum o serie de transpuneri simfonice ale unor binecunoscute piese din repertoriul internațional dedicate sărbătorii din data de 25 decembrie.

Piese precum The name is Claus… Santa Claus, A Christmas Carol Fantasy, Jingle Bells Rock, Grown-Ups Christmas List, Bolero de Noel, A Christmas Dance Party, All I Want for Christmas is You, Christmas at the Movies, Dream in the Silent Night, Holiday Favorites, Jingle all the Way vor bucura sufletele celor care vor fi prezenți în număr foarte mare la concertul de vineri, într-o ambianță de sărbătoare întreținută și de sponsorul instituției muzicale clujene, și anume de Farmec S.A.

Biletele se pot achiziționa online de pe entertix.ro - pentru recitalul din data de 14 decembrie 2023 - https://bit.ly/3RfDYKA sau de pe myticket.ro. Biletele se pot cumpăra și de la Agenția de Bilete a Filarmonicii (Piața Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0756-048.318) sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locul acestuia, în limita locurilor disponibile.

Comenteaza