Conducerea Academiei de Muzică: Nu putem face angajări decât pe posturi unice

Conducerea Academiei de Muzică: Nu putem face angajări decât pe posturi unice
Academia de Muzică “Gheroghe Dima” este afectată, la fel ca alte instituţii de învăţământ superior, de blocarea concursurilor pentru posturile din universităţi, conform prorectorului Adriana Bera.
“Nu putem face angajări decât pe posturi unice şi este dificil, pentru că am mai avea nevoie de oameni, la Departamentul de Relaţii Publice de exemplu, volumul de muncă a crescut mult, dar nu putem angaja, decât pe posturi unice”, a precizat prorectorul AMGD, Adriana Bera.

Reprezentantul Academiei de Muzică clujene a specificat că măsura reducerii salariilor bugetare cu 25% afectează de asemenea angajaţii instituţiei, inclusiv cadrele universitare care desfăşoară pe lângă actul didactic şi activitate concertistică, în condiţiile în care veniturile din activitatea artistică în România nu sunt foarte mari.

“Ceea cea încercăm este să nu simtă studenţii, să nu fie afectaţi studenţii, noi mergem pe principiul că studenţii nu au nicio vină”, a punctat prorectorul AMGD.

Precizăm că reprezentanţii Universităţii Babeş-Bolyai au solicitat acum câteva zile Ministeului Educaţiei şi Guvernului României, deblocarea concursurilor pentru posturile didactice şi nedidactice din universităţi.

Comenteaza