Live Continuă turneul Classic Unlimited, se pregăteşte Jazz in the Park

Continuă turneul Classic Unlimited, se pregăteşte Jazz in the Park

Alin Vaida, directorul Fapte, asociaţie care organizează turneul Classic Unlimited şi festivalul Jazz in the Park, este invitatul emisiunii 1 la 1, de vineri, la ZIUA LIVE, moderată de jurnalista Anca Mureşan. 

Emisiunea poate fi urmărită LIVE, începând cu ora 13.00, mai jos şi pe pagina de Facebook ZIUA de CLUJ.

Ca urmare a solicitărilor venite din partea publicului, organizatorii Classic Unlimited au decis să aducă muzica clasică în șase noi spații neconvenționale din cinci orașe transilvănene.

Programul turneului

▪ 7 februarie – Târgu-Mureș - UMSFT
▪ 9 februarie – Oradea – Sinagoga Neologică Sion
▪ 12 februarie – Cluj-Napoca - Form Space
▪ 14 februarie – Baia Mare – Colegiul de Arte
▪ 19 februarie – Cluj-Napoca – Vorbe
▪ 20 ferbruarie – Turda – Fabrica de Timp Liber

Classic Unlimited a debutat în 2015 într-un atelier de motociclete din Germania, când pianistul Bogdan Vaida a avut ideea de a scoate muzica clasică din sălile de concert, din dorința de a o face mai accesibilă publicului larg. Doi ani mai târziu, odată cu implicarea Asociației Fapte, proiectul a ajuns în România.

Născut în Cluj-Napoca, pianistul Bogdan Vaida (37 ani) a absolvit Liceul de Muzică Sigismund Toduță din Cluj, iar mai apoi și-a continuat studiile la Academia de Muzică Gheorghe Dima, sub îndrumarea profesoarei Ninuca Oșanu Pop. În 2002, a plecat cu o bursă Erasmus la „Musikhochschule”, în Freiburg (Germania), unde s-a și stabilit ulterior. Pianistul a susținut numeroase concerte în mai multe țări din Europa, în prezent fiind solistul turneului Klassik Mittendrin, proiect care a debutat în octombrie 2015 în Germania și care a inspirat  Classic Unlimited.

Jazz in the Park 

Festivalul de jazz clujean se reinventează în 2019. Va fi împărţit în trei secţiuni, ce vor avea loc în trei anotimpuri. 

70.000 de persoane au participat la ediţia din 2018 a festivalului Jazz in the Park, desfășurat în mai multe locuri din Cluj: în parc, pe malul Someșului, la Pata Rât, în stradă, la operă și la muzeu. Ediția a reunit aproximativ 100 de trupe dintre care multe nume importante ale muzicii, între care Juan de Marcos, Richard Bona, Bill Laurance, trupele Nouvelle Vague, The Herbaliser, Forq și Fanfare Ciocârlia.

Peste 7.000 de donatori pentru Fondul Jazz in the Park

Peste 7.000 de persoane au donat 13.200 de euro pentru finanțarea unor proiecte artistice și creative selectate de juriul Fondului. Proiectele selectate: romanul grafic Fata Știmei Apelor, colecția de machete despre Cluj deCluj, jurnalul politic An Almost Political Diary, concertul experimental Generique Interactiv, ghidul turistic Illustrated Facts About Transylvania și evenimentele dedicate fotografiei documentare Fotopia Collective.

Comenteaza