Corul Junior Vip, în concert alături de Filarmonica Cluj

Corul Junior Vip, în concert alături de Filarmonica Cluj
Corul şi orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania vor interpreta "Misa nr. 4", de Gyorgy Orban, alături de soprana Daniela Păcurar şi de membrele corului Junior Vip, vineri, 27 noiembrie, ora 19:00, pe scena Colegiului Academic din Cluj-Napoca.

Dirijorul corului este Cornel Groza. Pe scena Colegiului Academic va urca şi Bence Haaz (oboi), pentru a interpreta "Concertul pentru oboi, în Re major", de Richard Strauss. Programul serii va incepe cu "Preludiu" şi "Moartea Isoldei" din opera "Tristan şi Isolda", de Richard Wagner.

Filarmonica de Stat Transilvania a fost înfiinţată în 1955, cu denumirea iniţială de Filarmonica de Stat Cluj, ca instituţie muzicală profesionistă constituită, pentru început, dintr-o orchestră simfonică mare, urmând a susţine o stagiune permanentă de concerte simfonice.
 
Clujul, centru de tradiţie al Transilvaniei, este un oraş al cărui profil a fost dintotdeauna puternic caracterizat prin cultura ce a înflorit aici – instituţiile sale universitare, medicale, şi nu în ultimul rând cele artistice fiind binecunoscute şi deosebit de apreciate nu doar în perimetrul naţional, dar şi în lume.

În mai puţin de 10 ani de la înfiinţare, tânăra orchestră a devenit unul dintre ansamblurile simfonice de vârf din România. Artizanul acestei ascensiuni spectaculoase a fost primul dirijor şi director artistic al instituţiei, maestrul Antonin Ciolan, discipol al legendarului dirijor berlinez Arthur Nikisch.

Comenteaza