Foto Cosmic House, cel mai nou spaţiu cultural din Cluj. Ce se întâmplă în casa din Grigorescu

Un nou spaţiu cultural şi-a deschis porţile în Grigorescu. 

"Stelele s-au aliniat într-un nou spațiu cultural - The Cosmic House. Creionăm pentru voi o experiență singulară și originală, o fuziune între artele performative și cele vizuale, deservite de un bar creativ care îmbină arta cu siropul verii într-un spațiu cosmic. The Cosmic House este un proiect cultural motivațional, un stimul direcționat către elementele care țin de domeniul artei și tinerii artiști. Scopul său este să susțină, edifice și încurajeze o largă comunitate aflată în creștere", se arată pe pagina celui mai nou spaţiu cultural din oraş, care este amplasat pe strada Eremia Grigorescu 106.

S-a dechis în 4 iulie 2021, iar în spatele proiectului se află mai multe entităţi, însă fondatori sunt Alexandra Băieş şi Bogdan Gânscă. Spaţiul este deschis publicului de vineri până duminică, între orele 13.00 - 12.00. Până în prezent, aici au avut loc expoziţii foto, de sculptură, selecţie de filme scurte, concert jazz, fashion show şi piese de teatru, cea mai nouă fiind pusă în scenă de actorul Teatrului Naţional, Cristian Gorsu. 

Se pare că nu toată lumea a primit cu bucurie noul spaţiu cultural. "Clădirea a fost pe vremuri creșă, apoi spital de copii distrofici până s-a retrocedat. După retrocedare, toată proprietatea, cu un teren mai mult decât generos s-a vândut (unui dezvoltator). Zona este rezidențială, de case. Activitatea acestui centru cultural este ca de local, cu muzică, petrecere și mult zgomot deranjant. Oricât de benefică este o inițiativă culturală, dacă se perturbă liniștea într-o zonă rezidențială, acel aviz de funcționare nu s-a dat corect.'', scrie o clujeancă pe grupul de FB Clujul Civic. 

Link-urile Cosmic House: 
https://cosmichouse.foundation/
https://thecosmichouse.ro

 

 

Comenteaza