Video Culisele Jazz in the Park Competition 2023

Culisele Jazz in the Park Competition 2023

 Alin Vaida, fondatorul și directorul festivalului Jazz in the Park, este invitatul emisiunii ZIUA LIVE de marți, moderată de jurnalistul Cosmin Fosti. 

Emisiunea poate fi urmărită LIVE, mai jos, și pe pagina de Facebook ZIUA de CLUJ. 

Jazz in the Park Competition va vaea loc, între 30 iunie - 2 iulie, în Parcul Central din Cluj-Napoca. 

17 formații de jazz, din 212 aplicante, au ajuns în finala concursului internațional, după perioada de preselecție. Evenimentul revine la Cluj-Napoca, după trei ani pauză, și va aduce în fața publicului artiști din: România, Franța, Ungaria, Israel, Belgia, Lituania, Polonia, Croația, Olanda și Japonia. Iubitorii de jazz vor putea să descopere muzică nouă și talente nebănuite într-o locație de suflet pentru Jazz in the Park: Parcul Central din Cluj-Napoca. Intrarea la eveniment va fi liberă, iar în cadrul lui, fanii muzicii jazz se vor putea bucura de o serie întreagă de activități și experiențe menite să ofere o conexiune specială cu jazzul. 

În fiecare seară a Jazz in the Park Competition, pe scenă vor urca artiști renumiți, invitați speciali ai evenimentului: Shay Hazan, Mădălina Pavăl Orchestra și Takuya Kuroda. Primii doi au concertat anul trecut în cadrul festivalului Jazz in the Park și au fost foarte bine primiți de public, iar Takuya Kuroda este un trompetist legendar din Japonia, care va veni în premieră în România. De asemenea, atmosfera pe timp de zi va fi completată de DJ-ii de la VRTW, o prezență constantă în ultimii ani, la festival.

Concursul Internațional Jazz in the Park din acest an este mai mult decât o competiție a tinerelor talente. Evenimentul își propune să adune la un loc artiști noi, dar și artiști consacrați, fani ai muzicii jazz, dar și oameni care își doresc să descopere acorduri noi și experiențe muzicale. Totul, într-un spațiu de suflet: Parcul Central din Cluj-Napoca, locul în care, în urmă cu zece ani, a debutat primul eveniment Jazz in the Park.

Pe lângă concerte, vor fi pregătite mai multe zone de activități și relaxare, precum Music Bazaar, un spațiu în care vor fi prezentate instrumente și echipamente muzicale sau, altfel spus, o variantă adaptată a Music Gallery, expoziția muzicală temporară care s-a bucurat de un succes peste așteptări la Cluj. Nu va lipsi din cadrul evenimentului un ”line-up gastronomic” și o zonă dedicată vinurilor. Copiii vor avea și ei parte de experiențe speciale, în cadrul unei zone dedicate unde vor avea propria lor scenă.

Etichete
Comenteaza