CULTURĂ. Andrei Şerban, la un seminar pentru studenţii şi absolvenţii Harvard

CULTURĂ. Andrei Şerban, la un seminar pentru studenţii şi absolvenţii Harvard
Regizorul Andrei Şerban, care şi-a prezentat cea mai recentă premieră în luna ianuarie la Cluj, va susţine în 12 martie la New York un seminar organizat de asociaţia Harvardwood, un ONG care se adresează studenţilor, absolvenţilor şi angajaţilor prestigioasei universităţi Harvard interesaţi de domeniile artă, divertisment sau media.
„De patru decenii, Andrei Şerban este unul dintre cei mai originali, inovativi şi influenţi, la nivel internaţional, regizori de teatru şi operă. Creaţia sa a fost văzută la New York, în locuri precum La Mama, Lincoln Center - incluzând „Agamemnon”, de Eschil, şi producţia câştigătoare a unui premiu Tony, „Livada de vişini”, de Cehov, cu Irene Worth, Meryl Streep şi Raul Julia - sau Metropolitan Opera”, se specifică pe site-ul organizaţiei Harvardwood.

Seminarul la care este invitat Andrei Şerban în 12 martie de la ora 18.30, face parte dintr-o serie de seminarii organizate de către Harvardwood şi va avea loc la Clubul Naţional de Arte din „Gramercy Park South”, din New York.

 Regizorul va vorbi în cadrul întâlnirii despre teatru, operă şi pregătirea profesioniştilor din mediul teatral. Intrarea se face în baza unei rezervări prealabile şi costă 5 dolari, pentru cei care nu sunt membrii ai Hardwardwood sau ai Clubului Naţional de Arte, pentru care intrarea este gratuită.  

Şerban a colaborat în ultimii constant atât cu Teatrul Naţional „Lucian Blaga” (TNLB) cât şi cu Teatrul Maghiar de Stat (TMS) din Cluj-Napoca. Spectacolul „Strigăte şi şoapte”, în regia sa, după filmul omonim al lui Ingmar Bergman a fost prezentat în luna ianuarie în premieră la TMS Cluj.
Comenteaza