CULTURĂ. Artist englez originar din Franţa expune în Cluj

CULTURĂ. Artist englez originar din Franţa expune în Cluj
Artista londoneză Francoise Dupre expune la Cluj, săptămâna viitoare.
Expoziţia “Ouvrage” se deschide luni şi poate fi vizitată până în 1 aprilie la galeriile Casei Matei. Vernisajul are loc luni seara la ora 18.

Dupre este masterand în anul I al Universităţii de Arte şi Design (UAD) din Cluj-Napoca, dar este şi lector la Birmingham Institute of Art & Design, Marea Britanie.

“Expoziţia „Ouvrage” este rezultatul rezidenţei pe care Françoise Dupré a petrecut-o la Centrul Cultural Francez din Mostar, Bosnia-Herţegovina. în cadrul proiectului artista a colaborat cu Asociaţia de femei „Novi Pogled” din Mostar, precum şi cu tineri artişti din oraşul gazdă, din Birmingham şi Cluj-Napoca. Cei 25 de participanţi care au luat parte la proiect au realizat împreună cu Françoise Dupré o instalaţie, care a fost prezentată iniţial publicului în hamamul (baia turcească-n.red.) din Mostar, pentru ca mai apoi să fie itinerată în alte oraşe din Bosnia-Herţegovina, la Birmingham şi să ajungă în prezent şi la Galeria Casa Matei din cadrul UAD Cluj-Napoca”, au arătat reprezentanţii Universităţii Clujene.

Lucrarea este construită din lână, sârmă, bandă magnetică, obiecte - pungi şi recipiente din plastic, dar şi tehnici - ţesutul, cusutul sau împletitul şi reprezintă

Tot în cadrul expoziţiei vor putea fi vizionate şi o serie de 20 de fotografii realizate de Ada Muntean, masterand al secţiei grafice de la UAD.
Comenteaza