CULTURĂ. Cartea Florinei Ilis, la cel mai mare târg de profil din Franţa

CULTURĂ. Cartea Florinei Ilis, la cel mai mare târg de profil din Franţa
Volumul “Cruciada copiilor”, al scriitoarei clujence Florina Ilis, desemnat cea mai bună carte a anului 2005 de către Uniunea Scriitorilor din România (USR), va fi prezentat la cel mai amplu târg internaţional de carte din Franţa. Cartea va fi prezentată în ediţia franceză la târgul care are loc în Paris, între 26 şi 31 martie, conform site-ului Institutului Cultural Român (ICR).
Cartea “Cruciada copiilor / La croisade des enfants”, de Florina Ilis, se numără printre volumele traduse recent în limba franceză şi care vor fi prezentate la standul României de la Salon du Livre/Târgul internaţional de Carte de la Paris, “cel mai amplu eveniment al pieţei editoriale din Franţa”, potrivit ICR. 

Volumul în franceză, apărut la Editions des Syrtes în 2010, va fi prezentat duminică, 28 martie, de la ora 15, în prezenţa Florinei Ilis, a traducătoarei Marily le Nir, a editorului Olimpia Verger şi a jurnalistului Thierry Guinhut.

Lansarea volumului Florinei Ilis, în limba franceză precum şi a altor volume traduse în această limbă, vor fi organizate de Centrul Naţional al Cărţii şi de ICR Paris, în incinta standului României. Standul respectziv va cuprinde 500 de tilturi apărute la 25 de edituri din România, dar şi cărţi traduse recent în franceză, potrivit ICR. 

Apărut în 2005, la editura Cartea Românească, volumul “Cruciada copiilor” face parte din Trilogia cunoaşterii, care mai cuprinde cărţile “Coborârea de pe cruce” (2001) şi “Chemarrea lui Matei” (2002),  scrise de către clujeanca Florina Ilis. Pentru “Cruciada copiilor”, autoarea a obţinut mai multe premii, inclusiv premiul pentru proză al USR, premiul USR Cluj şi un premiu al Academiei Române. 

Vezi programul si prezentarea evenimentului
Comenteaza