CULTURĂ. Cea mai grea partitură concertistică pentru pian, vineri la Filarmonică

CULTURĂ. Cea mai grea partitură concertistică pentru pian, vineri la Filarmonică
Apreciatul dirijor Misha Katz va dirija vineri Orchestra Filramonii din Cluj, în cadrul unui concert în care vor fi prezente exclusiv lucrări ale unor compozitori ruşi, inclusiv un concert pentru pian a lui Serghei Prokofiev, care reprezintă cea mai grea lucrări concertistice pentru pian scrisă vreodată, conform reprezentanţilor Filarmonicii.
“Concertul numărul 3 în do major de Prokofiev este cea mai grea partitură concertistică pentru pian scrisă vroedată. Şi dacă nu eşti cunoscător de muzică dacă te uiţi pe partitură ţi seface părul măciucă atunci ct vezi câte note sunt acolo care trebuie cântate”, a precizat Marius Tabacu, directorul Filarmonicii de Stat Transilvanioa (FST).

“Nu sunt muzicolog, prefer nu să vorbescdespre muzică, ci să fac muzică. Lucrarea lui Prokofieiv este una preferatele mele”, a menţionat dirijorul Misha Katz. Solist în interpretarea concertului pentru pian nr. 3 al lui S. Prokofiev va fi Alina Elena Bercu, o pianistă de doar 20 de ani, dar laureatp a unor concursuri internaţionale.

Programul reprezentaţiei care va avea loc de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) va mai cuprinde “Simfonia a II-a în re minor, op. 40”, de S. Rahmaninov, cea mai lungă lucrare concertistică a compozitorului rus, conform Filarmonicii.

“Nu sunt muzicolog, prefer nu să vorbescdespre muzică, ci să fac muzică. Lucrarea lui prokofieiv este una preferatele mele”, a menţionat dirijorul Misha Katz

Concertul de vineri va fi deschis cu “Ouverture miniature din baletul Spărgătorul de nuci, op. 71”, de P.I. Ceaikovski.

Biletele la copncert costă 20 de lei preţ întreg, respectiv 10 lei cu reducere.

Comenteaza