CULTURĂ. Concert la orgă, amânat de o pană de curent

CULTURĂ. Concert la orgă, amânat de o pană de curent
Recitalul la orgă al artistului clujean Erich Turk de la Festivalul de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc a fost amânat astăzi dimineaţa, din cauza unei pene de curent.
Festivalul a debutat astăzi dimineaţă cu un concert susţinut de Ansamblul Lyceum Consort Bucureşti, în Biserica Reformată din oraş. Totuşi, concertul programat în Biserica Mănăstirii Franciscane din Şumuleu Ciuc a fost amânat din cauza întreruperii curentului.

“Concertul va fi reprogramat săptămâna viitoare”, a precizat pentru Ziua de Cluj şeful biroului de la Centrul Cultural Judeţean Harghita, Marton Judit. Ea spune că pana de curent a fost înregistrată doar duminică dimineaţa şi că programul festivalului nu va fi modificat deloc, exceptând concertul artistului clujean.


Turk ar fi trebuit să
interpreteze opere ale cunoscuţilor artişti Dietrich Buxtehude, Girolamo Frescobaldi, Nicolas de Grigny, Johann Sebastian Bach şi Philipp Caudella.

La Festivalul de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc participă 130 de artişti din cinci ţări - Serbia, Germania, Estonia, Ungaria şi România.
Comenteaza