CULTURĂ. Dirijorul Mihail Agafiţa, din Republica Moldova, a făcut senzaţie la Cluj

CULTURĂ. Dirijorul Mihail Agafiţa, din Republica Moldova, a făcut senzaţie la Cluj
Prezenţa dirijorului Mihail Agafiţa, din Republica Moldova, la pupitrul Filarmonicii Clujene, în special la concertul celebrei lucrări “Scheherezade”, a lui Nikolai Rimski-Korsakov, a fost, conform reprezentanţilor Filarmonicii clujene, unul din vârfvurile stagiunii artistice care se încheie astăzi seară.
“Au fost multe puncte forte. Dirijorul Nicolae Moldoveanu, care nu mai e deja oaspete (dirijorul permanent al Filarmonicii, n.red.), Mihail Agafiţa, la Scheherezade a fost ceva extraordinar, oamenii aplaudau în picioare, a mai fost Misha Katz, Freddy Kempf, Liliana Nichiteanu - la Toamna muzicală clujeană”, a exemplificat Marius Tabacu, referitor la stagiunea artistică 2009-2010 a Filaramonicii clujene.

Stagiunea a inclus anul acesta şi două concerte sub genericul “Seară la Hollywood”, în cadrul cărora au fost prezentate live, melodii celebre din filme de lung metraj foarte cunoscute. “Oamenii au această fascinaţie de a auzi live muzica, un CD poţi să îl pui şi ulterior, însă să asculţi pe viu o anumită melodie e altceva”, a mai precizat Tabacu. 

Concertul programat astăzi seară, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor, încheie stagiunea 2009-2010 a Filarmonicii de Stat Transilvania. Solistul invitat este apreciata pianistă Naoko Anzai din Japonia, iar dirijorul Orchestrei Simfonice a Filarmoncii clujene va fi Nicolae Moldoveanu.

Comenteaza