CULTURĂ. Expoziţie a artistului Pierpaolo Marcaccio la Cluj

CULTURĂ. Expoziţie a artistului Pierpaolo Marcaccio la Cluj
Expoziţia de pictură a artistului italian Pierpaolo Marcaccio, de la Accademia Belle Arti Macerata, va fi vernisată la Cluj, de joi.
Vernisajul expoziţiei “Bună ziua, domnule Beuys”, are loc joi la ora 17 în sălile de expoziţii temporare ale Muzeului de Artă Cluj. Expoziţia poate fi vizionată până în 9 august.

“Expoziţia “Bună ziua, domnule Beuys” aparţinând pictorului italian Pierpaolo Marcaccio se înscrie în programul mai larg de schimburi internaţionale pe care Universitatea de Artă şi Design (UAD) Cluj-Napoca le are cu Accademia Belle Arti din Macerata, precum şi în cel tradiţional de colaborare cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Lucrările realizate de Pierpaolo Marcaccio fac parte dintr-un ciclu început în urmă cu aproximativ zece ani. Prezentate sub titlul „Bună ziua, domnule Beuys”, lucrările sunt construite în mod evident după modelul unei opere a lui Courbet (Bonjour monsieur Courbet), care a provocat un mare scandal la apariţia sa datorită prezenţei invazive a autorului”, a arătat purtătorul de cuvânt al UAD, Gabriela Rostaş.

Comenteaza